“Ταράζει τα νερά” των δημοτικών εκλογών του 2023 η πρόταση που διατύπωσε το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Μανώλης Φραντζεσκάκης να συγκροτηθεί ένα κοινό ψηφοδέλτιο από την αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο!

Ο Μανώλης Φραντζεσκάκης εξέφρασε την άποψη “η ισχύς εν τη ενώσει” και κάλεσε τους δύο συνδυασμούς “Ανάσα για τον Δήμο” της κυρίας Δήμητρας Τσανάκα και “Ο Τόπος της Ζωής μας” του Μάκη Παπαδόπουλου, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα κοινό στόχο την απομάκρυνση του Θόδωρου Μουριάδη από τη διοίκηση του Δήμου, να ενωθούν για να επιτύχουν τον κοινό στόχο. Σε αυτή την προσπάθεια τόνισε ότι μπορεί να συμμετέχει και ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Για επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, ο Μανώλης Φραντζεσκάκης πρότεινε τον Μάκη Παπαδόπουλο, για τους εξής λόγους:
Πρώτον, ο Μάκης Παπαδόπουλος έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος για τις επόμενες εκλογές απέναντι στον Θόδωρο Μουριάδη.
Δεύτερον, δουλεύει συστηματικά και καθημερινά για τους δημότες, με θέσεις και προτάσεις σε όλα τα προβλήματα του Δήμου.
Τρίτον, έχει επίσης μία ισχυρή βάση και έναν οργανωμένο και συγκροτημένο συνδυασμό, με αξιόλογα στελέχη.
Τέταρτον, πήρε 22% φτάνοντας μία ανάσα από τον δεύτερο γύρο των προηγούμενων εκλογών, χωρίς τη στήριξη κανενός κόμματος, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος έχει ερείσματα στην κοινωνία και της Καβάλας και των Φιλίππων και μπορεί να κινηθεί πέραν του ενός πολιτικού χώρου.
Και πέμπτον, ο Μανώλης Φραντζεσκάκης θεωρεί πως ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι πλέον ώριμος να διοικήσει τον Δήμο, μετά από την πολύχρονη ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση.

Ο Μανώλης Φραντζεσκάκης ανέφερε παράλληλα ότι και από την παράταξη της κυρίας Τσανάκα υπάρχουν αξιολογότατα στελέχη που έχουν δημοσιοποιήσει την απολύτως θεμιτή φιλοδοξία τους να διεκδικήσουν τον Δήμο, όπως η Αναστασία Ιωσηφίδου και ο Σωτήρης Παπαδόπουλος, με έντονη, συστηματική και συγκροτημένη αντιπολιτευτική δράση.
Υπάρχουν φυσικά και άλλα στελέχη της ΝΔ που δεν είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν εκφράσει την ίδια φιλοδοξία, όπως ο Ντίνος Κλειτσιώτης, για τον οποίο από προσωπική του εμπειρία θεωρεί ο Μανώλης Φραντζεσκάκης ότι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διοικητές στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι τα πρόσωπα αυτά θα ζητήσουν, από όσο γνωρίζει, τη στήριξη της ΝΔ. Εδώ δημιουργείται ένα πρόβλημα, γιατί εκτιμά ο Μανώλης Φραντζεσκάκης ότι η ΝΔ θα αργήσει να ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές, και από την προσωπική του εμπειρία αυτό θα γίνει 4-5 μήνες πριν τις εκλογές. Δεν μπορούμε λοιπόν, τονίζει, να αφήσουμε όλο αυτό το διάστημα τον Θόδωρο Μουριάδη να “αλωνίζει”. Γι΄ αυτό, από τη στιγμή που η επιθυμία όλων είναι η αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, να ξεπεράσουν τις απολύτως θεμιτές φιλοδοξίες τους και να στηρίζουν ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο, για τους λόγους που προανέφερε.

Αν λοιπόν πάμε σε μία τέτοια ενωτική προσπάθεια, θα είναι “έτοιμο φαγητό” για τη ΝΔ να μην δυσκολευτεί να αποφασίσει ποιον θα στηρίξει για υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας. Εξάλλου, μία τέτοια πρωτοβουλία είναι απολύτως μέσα στην πολιτική κουλτούρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποδεχτεί και να στηρίξει έναν υποψήφιο Δήμαρχο που θα έχει ισχυρά στηρίγματα στην κοινωνία, θα έχει την αποδοχή των τοπικών στελεχών της ΝΔ, και όχι μόνο, και φυσικά θα είναι μία ισχυρή υποψηφιότητα για να διεκδικήσει και να κερδίσει τον Δήμο Καβάλας.

Ο Μανώλης Φραντζεσκάκης ανέφερε πως είναι σε θέση να γνωρίζει ότι με την άποψή του συμφωνούν και άλλα στελέχη της ΝΔ, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους.
Τέλος, ο Μανώλης Φραντζεσκάκης έβαλε και τη διάσταση ότι η πρότασή του μπορεί να οδηγήσει σε εκλογή του Μάκη Παπαδόπουλου από την πρώτη Κυριακή, με 43% όπως προβλέπει ο νέος νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή η προσπάθεια θέλει δουλειά και είναι ανάγκη ο Μάκης Παπαδόπουλος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συζητήσει το θέμα πρώτα από όλα με όσους έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον και τους προανέφερε και φυσικά πρέπει να συναντηθεί με τον υπουργό μας τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, αλλά οπωσδήποτε και με τον “Νέστορα” της τοπικής ΝΔ, “κεφάλαιο” για την Καβάλα, τον Γιώργο Καλαντζή.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η πρώτη ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ο Αλιευτικός Τουρισμός στην Ελλάδα» στην Ερέτρια με την συμμετοχή και της Αναπτυξιακής Καβάλας
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας προς τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις