Ο Μίμης Χριστοφιλογιάννης, σε μία σπάνια παρέμβασή του στα πολιτικά πράγματα της Καβάλας, “ταράζει τα νερά” των δημοτικών εκλογών του 2023 και τοποθετείται ανοιχτά υπέρ της σύμπραξης δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο και με στόχο την αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην βουλευτής Καβάλας δεν έκρυψε τα λόγια του και μίλησε για τον Μάκη Παπαδόπουλο: «Διακρίνω ότι έχει όραμα για τον τόπο μας. Αντίθετα, δεν διακρίνω στον σημερινό Δήμαρχο να έχει όραμα για την Καβάλα και να προσπαθεί να το υλοποιήσει. Έχει απορροφηθεί στην απλή διαχείριση μικρών ή μεγάλων δημοτικών θεμάτων». Ο κ. Χριστοφιλογιάννης ανέφερε επίσης ότι και στην παράταξη Τσανάκα υπάρχουν πολύ αξιόλογα στελέχη που χρειάζονται στον τόπο μας για να τον βοηθήσουν να πάει μπροστά, και πρέπει όλα αυτά τα στελέχη να συνεργαστούν και βρεθούν στην ίδια όχθη. «Ποιος θα είναι όμως ο επικεφαλής; Εγώ θα πω την προσωπική μου γνώμη και δεν θα κρυφτώ, ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι ο πλέον κατάλληλος. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητα του Μάκη Παπαδόπουλου να διοικήσει, ήδη διοικεί μία μεγάλη επιχείρηση με πολλούς εργαζόμενους. Και του αναγνωρίζω ειλικρινά πως κατάφερε να φτιάξει από το μηδέν μία παράταξη 150 ανθρώπων, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς καμία κομματική στήριξη! Ποιος το έχει κάνει αυτό αποδεδειγμένα, χωρίς τη στήριξη ενός κόμματος; Όσο αξιόλογα και να είναι ορισμένα στελέχη που φιλοδοξούν να κατέβουν για υποψήφιοι δήμαρχοι, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσουν να φτιάξουν μόνοι τους μία παράταξη με τόσα πολλά άτομα που θα τους ακολουθούν και θα τους πιστεύουν. Χωρίς βοήθεια από κόμμα το βλέπω πολύ δύσκολο».

Τέλος, ο Μίμης Χριστοφιλογιάννης κάλεσε όσους και όσες σκέφτονται να κατέβουν για υποψήφιοι δήμαρχοι και πρόσκεινται στη ΝΔ να συμπλεύσουν με τον Μάκη Παπαδόπουλο: «Εγώ τους καλώ να δουν την υποψηφιότητα του Μάκη Παπαδόπουλου ως την καλύτερη επιλογή. Ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι μπροστά από όλους και έχει κατασταλάξει πια πώς πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος, για να υλοποιήσει το όραμά του. Είναι πανέτοιμος και θα γίνει πιστεύω ένας πολύ καλός Δήμαρχος. Μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ακούει τους πάντες και να συνεργάζεται με τους πάντες. Έπειτα, ο Μάκης Παπαδόπουλος έχει σχέση με το κόμμα της ΝΔ. Η δική του πολιτική καταγωγή είναι όντως διαφορετική, προέρχεται από την Κεντροαριστερά, αλλά η σύζυγός του Λένα Γαρυφάλλου και οι γονείς της ανήκουν στη ΝΔ. Συνεπώς και ο Μάκης δεν είναι “ξένο σώμα” για το κόμμα».

Μένανδρος Μαρινάκης: «Ο Μάκης Παπαδόπουλος δεν είναι “ουρανοκατέβατος”, είναι μία λογική και ρεαλιστική υποψηφιότητα»

Την άποψή του για το ίδιο θέμα εξέφρασε ραδιοφωνικά και ο Μένανδρος Μαρινάκης, πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής και πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως η πρόταση του Μανώλη Φραντζεσκάκη είναι μία πολύ καλή πρόταση, την οποία μάλιστα την ακούει και από πολλούς άλλους: «Είναι μία εναλλακτική λύση που έχει λογική και πατάει στην πραγματικότητα. Ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι χρόνια στο “πολιτικό κουρμπέτι”, δεν υπάρχει θέμα που να αφορά τον Δήμο και να μην το γνωρίζει σε βάθος, έχει θέσεις και προτάσεις για όλα τα ζητήματα του Δήμου, μικρά και μεγάλα. Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει δουλειά για να υπάρξει αυτή η ένωση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης».

Ο Μένανδρος Μαρινάκης τόνισε επίσης πως έχει μείνει μόνο ένας χρόνος και το τοπίο με τους υποψηφίους δημάρχους πρέπει να ξεκαθαρίσει: «Μόνο στον δικό μας Κεντροδεξιό χώρο, ήδη υπάρχουν έξι – εφτά – οκτώ υποψηφιότητες για δήμαρχοι. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να μπει μπροστά μία υποψηφιότητα που από τη μια θα λειτουργήσει ενωτικά και από την άλλη θα μπορέσει να δώσει έναν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα στον συνδυασμό. Αυτό το κάνει ο ίδιος ο αρχηγός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει και εμείς να τον αντιγράψουμε και να κάνουμε το ίδιο. Αυτή τη στενή κομματική αντίληψη “πάμε σκέτα δεξιά ή αριστερά” να την ξεχάσουμε, ο κόσμος δεν θέλει στενές κομματικές υποψηφιότητες, ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Τέλος, ο Μένανδρος Μαρινάκης αποκάλυψε πως η υποψηφιότητα του Μάκη Παπαδόπουλου σε μία ενωτική προσπάθεια της αντιπολίτευσης συζητιέται εδώ και καιρό, δεν είναι κάτι καινούριο: «Η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου είναι πολυσυλλεκτική, έχει και δικά μας στελέχη της ΝΔ αλλά και από άλλους κομματικούς χώρους που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση. Ο ίδιος ο Μάκης Παπαδόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής, είναι ικανός και αποτελεσματικός, έχει πλούσια εμπειρία, τον ξέρουν οι Καβαλιώτες, έχει προτάσεις και παρακολουθεί τα προβλήματα. Μπορεί λοιπόν κάλλιστα να μπει επικεφαλής μίας τέτοιας προσπάθειας, δεν έχει κατέβει “με αλεξίπτωτο”. Εγώ είμαι πολύ μακριά από την άποψη ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρέπει να μας έρχονται “φυτεμένοι”. Βλέπουμε τη διοίκηση Μουριάδη, δεν ήταν έτοιμη να διοικήσει, δεν έχει όραμα, κάνει απλή διαχείριση, και μάλιστα δείχνει και αδυναμία και ολιγωρία να δώσει λύσεις σε πολύ πρακτικά θέματα. Φυσικά, και η παράταξη της κυρίας Τσανάκα έχει πολύ αξιόλογα στελέχη που μπορούν σαφώς να παίξουν ρόλο σε μία τέτοια ενωτική προσπάθεια».

Ιορδάνης Παπαντίδης: «Η ΝΔ κερδίζει τις δημοτικές εκλογές όταν στηρίζει υποψηφίους με ευρύτερη απήχηση»

Ο Ιορδάνης Παπαντίδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, τάσσεται και αυτός με την πρόταση για ενωτική υποψηφιότητα Μάκη Παπαδόπουλου: «Είναι θέμα σωστής πολιτικής εκτίμησης ότι η υποψηφιότητα του Μάκη Παπαδόπουλου για επικεφαλής μιας ενωτικής προσπάθειας είναι πολύ ισχυρή. Και ας αφήσουν τις “πονηριές” μερικοί αν έχει ή δεν έχει η ΝΔ άλλους υποψηφίους δημάρχους να στηρίξει. Αυτοί που τα λένε δεν γνωρίζουν ότι κάθε φορά που η ΝΔ στήριζε υποψηφιότητες με ευρύτερη απήχηση, κέρδιζε τις εκλογές. Μήπως έτσι δεν κέρδισε ο Τρίτσης την Μελίνα Μερκούρη στην Αθήνα; Ήταν από τον χώρο μας ο Τρίτσης; Όχι βέβαια, τον στηρίξαμε και κέρδισε, ήταν όμως μία ισχυρή υποψηφιότητα. Και ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος με μεγάλη απήχηση, αγαπητός στον κόσμο, ικανός και αποτελεσματικός και έχει έτοιμο συνδυασμό με πολλά στελέχη και από τη ΝΔ. Γι΄ αυτό και λέω πως η επιλογή να στηριχθεί ο Μάκης Παπαδόπουλος και από τη ΝΔ και από άλλες παρατάξεις είναι η καλύτερη και η πιο σωστή».

Προηγούμενο άρθροΑπονομή βραβείων του Διεθνή Διαγωνισμού Ποίησης εις Μνήμη του Πρωτοπρεσβύτερου ποιητή Γεωργίου Ι. Διαμαντόπουλου
Επόμενο άρθροΠυρ και μανία κατά στρατιωτικών ο Παναγιωτόπουλος: «Ελβετικό τυρί» οι… απόρρητες πληροφορίες για τα όπλα