Οι καινούριες στάσεις για τα αστικά λεωφορεία που τοποθέτησε ο Δήμος είναι εκτός τεχνικών προδιαγραφών, ακατάλληλες για ορισμένες καιρικές συνθήκες και καθόλου… “έξυπνες”…

  • Στην “πλάτη” των στάσεων δεν υπάρχει το ειδικό αντιβανδαλιστικό διαφανές γυαλί που προβλέπεται από τις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού, αλλά ένα μαλακό αδιαφανές υλικό το οποίο καταστρέφεται πολύ εύκολα.
  • Η οροφή των στάσεων είναι από υλικό που φθείρεται ευκολότερα, δεν έχει στερεωθεί καλά και δεν έχει αντοχή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Οι οροφές των στάσεων στη συνοικία της Νεάπολης που μετατράπηκαν σε “σουρωτήρια” από το χαλάζι του περασμένου καλοκαιριού ήταν από τέτοιο υλικό. Επίσης, το υλικό αυτό είναι ακατάλληλο για το καλοκαίρι, γιατί βγάζει ζέστη και οι επιβάτες δεν μπορούν να καθίσουν στη στάση.
  • Δεν υπάρχουν τα φωτιστικά LED με φωτοβολταϊκά και τα σημεία φόρτισης φορητών συσκευών που υποσχέθηκε η διοίκηση του κ. Μουριάδη.
  • Δεν υπάρχουν οι πίνακες ανακοινώσεων που προβλέπονται στην πίσω όψη των στάσεων και οι οποίοι πρέπει να καλύπτονται με προστατευτικό διάφανο plexiglass φύλλο. Επίσης, δεν υπάρχουν τα πλαίσια όπου πρέπει να αναγράφονται οι ονομασίες των στάσεων.

Επιπλέον, δε θα αντικατασταθούν όλες οι παλιές στάσεις που έχει η πόλη, και ειδικά στις γειτονιές. Ως πότε θα κάθονται οι επιβάτες στις γειτονιές κάτω από φθαρμένες και τρύπιες στάσεις; Γιατί δεν έγινε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης όλων των στάσεων σε όλη την πόλη;

Ο Δήμαρχος Καβάλας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις ακατάλληλες, εκτός προδιαγραφών και καθόλου “έξυπνες” στάσεις, για τις οποίες θα ξοδευτούν περίπου 90.000 ευρώ.

Εμείς εγκρίνουμε έργα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η διοίκηση του Δήμου ξοδεύει τα χρήματα των δημοτών, αλλά και των προγραμμάτων, εκτελώντας έργα χαμηλής ποιότητας.

Προηγούμενο άρθροΑισιόδοξα ξεκίνησε η άνοιξη με την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Καβάλας
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας Νεαπόλεως Ποταμουδίων