olk

Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και ασχολήθηκε με το θέμα της εκμίσθωσης των κτιρίων στα ναυταθλητικά σωματεία ΝΟΚ και ΟΘΑΚ. Ο πρόεδρος του ΟΛΚ κ. Χρήστος Ηλιάδης δήλωσε ότι η εισήγηση του ήταν σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία και προς την κατεύθυνση να βοηθηθούν τα σωματεία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας έχει την αποκλειστική χρήση και διαχείριση των χερσαίων ζωνών, αρμοδιότητάς του και όποια κτήρια υπάρχουν στις χερσαίες ζώνες. Μέσα σ’ αυτά είναι και τα δύο συγκεκριμένα κτήρια που εδώ και χρόνια εκμεταλλεύονται τα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης μας. Εμείς οφείλουμε, όπως κάνουμε σε όλα τα κτήρια ή τα γήπεδα διαχείρισής μας, κάθε τρία χρόνια κάνουμε διαγωνισμό. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και για τα συγκεκριμένα κτήρια με τη Νομοθεσία που ισχύει. Ωστόσο εμείς ψάχνουμε να βρούμε ό,τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια του νόμου ώστε να βοηθήσουμε να επιβιώσουν τα ναυταθλητικά σωματεία. Έχουμε σήμερα (σ.σ. χθες) διοικητικό συμβούλιο, θα το συζητήσουμε το θέμα. Έχουμε κάνει συναντήσεις αρκετές φορές και με τα σωματεία και στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο ΤΑΙΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα. Διαβεβαιώνω ότι όχι μόνο ο Οργανισμός αλλά και το υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ, προσπαθούν να βρουν μία λύση ώστε να λειτουργούν όπως πρέπει τα ναυταθλητικά σωματεία από ‘δω και πέρα.

Αν και εφόσον δεν είναι εφικτό να αλλάξει η νομοθεσία, που κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετικά δύσκολο, και με τη λογική ότι δεν είναι και τίποτα απίθανο. Ωστόσο ψάχνουμε κάποιους άλλους τρόπους ώστε να βοηθήσουμε τα δύο σωματεία. Έχω κάνει και συγκεκριμένη εισήγηση, θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο κι αυτό θα πάρει τις αποφάσεις του. Η εισήγησή μου είναι σύμφωνη με τις συζητήσεις που έκανα με το υπουργείο Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ. Συμφωνούν και οι εκπρόσωποι του μετόχου στο διοικητικό συμβούλιο και θα προχωρήσουμε προς εξεύρεση λύσης που θα είναι σύμφωνη με το νόμο και να βοηθάει τα ναυταθλητικά σωματεία να επιβιώσουν και να λειτουργήσουν όπως πρέπει».

Προηγούμενο άρθροΞεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια στο θέμα ελλιμενισμού του υδροπτέρυγου
Επόμενο άρθροΓιάννης Παναγιωτίδης για τις συντηρήσεις – ανακαινίσεις λόγω Air B&B