Προσωρινή λύση μετά τις αντιδράσεις ανθρώπων του τουρισμού της Β. Ελλάδας για το αιφνιδιαστικό μπλόκο σε Σέρβους παρά το άνοιγμα των συνόρων.

Ελεύθερη είναι πλέον η διέλευση Σέρβων πολιτών από το τελωνείο του Προμαχώνα, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το αιφνιδιαστικό μπλόκο στους πολίτες τρίτων χωρών που , παρά το άνοιγμα των συνόρων.

Η έκδοση ΦΕΚ το βράδυ της Κυριακής έφερε μεγάλη αναστάτωση, καθώς δεν επέτρεπε την είσοδο Σέρβων πολιτών και γενικότερα πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα. Ωστόσο Σέρβοι τουρίστες είχαν ήδη ξεκινήσει για την Ελλάδα με αποτέλεσμα να κολλήσουν στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τελωνείο του Προμαχώνα υπάρχει ήδη προφορική οδηγία για ελεύθερη διέλευση Σέρβων πολιτών από τον συνοριακό σταθμό.

Μάλιστα μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση η οποία κια θα επιτρέπει επίσημα τους Σέρβους πολίτες να εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια.

Δήμος Θάσου | Λύθηκε το πρόβλημα με τους Σέρβους επισκέπτες

Αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με τη διέλευση Σέρβων επισκεπτών στη Χώρα μας, κάνουμε γνωστό, ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη με τον Υφυπουργό Τουρισμού Εμμανουήλ Κόνσολα, ενημερωθήκαμε ότι εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία θα επιλύει το πρόβλημα της διέλευσης των Σέρβων επισκεπτών στη Χώρα μας από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Προηγούμενο άρθροΈνας… κρατήρας στην οδό Πλούτωνος
Επόμενο άρθρο12ος θάνατος στην Ξάνθη από κορωνοϊό: Κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης 74χρονος από τον Δήμο Μύκης