Το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιες παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας απέχουν από τις συνεδριάσεις του Σώματος. Ο πρόεδρός του κ. Κώστας Πεφάνης διευκρίνισε ότι για όσους απουσιάζουν επί 3 συνεδριάσεις θα πρέπει να ενημερώνεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο ίδιος ενημέρωσε τους απέχοντες για το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν κάποιες αποχές από το δημοτικό συμβούλιο της παράταξης του κ. Βέρρου για πολιτικούς λόγους, αλλά και κάποιων άλλων συμβούλων που απέχουν για αντικειμενικούς λόγους, τις περισσότερες φορές δικαιολογημένα. Έχω την υποχρέωση ως πρόεδρος, για να διαφυλάξω το θεσμό κι όπως ορίζει ο κανονισμός, στις 3 συνεδριάσεις που απέχει αδικαιολόγητα ένας σύμβουλος να ενημερώσω την αποκεντρωμένη διοίκηση για να λάβει τα μέτρα της. Έχουν ακουστεί αρκετές ανακρίβειες αυτές τις μέρες και καλό είναι να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις».

ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

Συνέχισε λέγοντας ότι «ως πρόεδρος οφείλω να ενημερώσω τον ελεγκτή της Αποκεντρωμένης ο οποίος και μπορεί να πάρει απόφαση για την αποπομπή ή «τιμωρία» του συμβούλου. Αντ’ αυτού, έχω έρθει σε επικοινωνία και με τον κ. Βέρρο και με τους άλλους απόντες συναδέλφους. Μου έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους. Κι αντί να ενημερώσω τον ελεγκτή προτίμησα να στείλω ακόμη ένα e-mail στους απόντες για να τους ενημερώσω ότι πρέπει να εφαρμόζουμε τα καθήκοντά μας. Δυστυχώς κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αλλά είναι θέμα κανονισμού, διαδικασίας και νόμου. Το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να λάβει τις αποφάσεις που πρέπει. Δεν την έχω ενημερώσει ακόμη αλλά θα το κάνω. Πέρα της υποχρέωσης με βάση τον κανονισμό, πάω ένα βήμα παραπάνω και θέλω να φανώ ευγενικός και καλόπιστος απέναντί τους. Δυστυχώς αυτοί προκαταβάλλονται. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να λειτουργούμε κάτω από έναν κανονισμό και τους νόμους. Εκλεχθήκαμε για να είμαστε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Έχουμε την υποχρέωση να τηρούμε τους κανονισμούς ως οφείλουμε. Αν δεν μας αρέσει μπορούμε να παραιτηθούμε. Οι μάχες δίνονται και οι αποφάσεις βγαίνουν μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Δεν γίνεται να κάνουμε συμβούλιο στα ραδιόφωνα ή στο δρόμο. Στο δημοτικό συμβούλιο ακούγονται όλες οι απόψεις και παίρνονται οι αποφάσεις δημοκρατικά. Η πολυφωνία που υπάρχει και παρά τις δυσκολίες που επιφέρει στη λειτουργία του με βάση το νόμο, είναι κάτι δύσκολο για τη διοίκηση αλλά από την άλλη πλευρά είναι μία ευκαιρία για όλους να δείξουμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα και να είμαστε ουσιαστικοί στα έργα και τις πράξεις μας. Δεν γίνεται αν συζητάμε στο δρόμο και όχι στο δημοτικό συμβούλιο. Με την τεχνολογία, όλοι πια μπορούν μας δουν εκεί και να σχηματίσουν την άποψή τους για μας».

Προηγούμενο άρθροΘετική η εικόνα της Καβάλας απέναντι στον κορωνοϊό όπως τονίζει ο Αλέξης Πολίτης
Επόμενο άρθροΘετική κρίνεται η επιδημιολογική κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε σχέση με άλλες περιοχές τονίζει ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος