Ο Κώστας Γάκης, είναι πλέον Αντιδήμαρχος Πιερέων του Δήμου Παγγαίου. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες για να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «νοιώθω πάρα πολύ καλά. Βρίσκομαι στη Μουσθένη και συζητάω με τον πρόεδρο για τα γενικότερα θέματα. Κατάγομαι από’ δω, κάποτε κατέβαινα για δήμαρχος στο Δήμο Πιερέων. Είναι η πιο μειονεκτική περιοχή του δήμου μας για διάφορους λόγους. Είναι ορεινός όγκος και συγχρόνως παραδοσιακός οικισμός. Πέρα από τη σημαντική καθημερινότητα και τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες μας, θέλουμε να αναδείξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτόν τον τόπο. Να γίνει ανταγωνιστικός σε σχέση με τον παραθαλάσσιο τουρισμό του καλοκαιριού. Πολλά τέτοια εγχειρήματα έγιναν στην Ελλάδα αλλά τελικά η θάλασσα είναι αυτή που επικρατεί. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα το αναδείξουμε στο βαθμό που είναι δυνατό ώστε αυτά τα χωριά να αποκτήσουν μια αίγλη. Είναι χωριά παραδοσιακά και ωραία αλλά υπάρχει υπογεννητικότητα, ο κόσμος είναι μεγάλος σε ηλικία κι έστω με μικρά βήματα θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή. Σε κάποια χωριά ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα όμως αυτός εδώ και 2-3 χρόνια δεν είναι σε καλή κατάσταση, οπότε υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα. Βέβαια αυτά δεν μπορεί να τα λύσει κανένας αντιδήμαρχος ούτε ένας Δήμος Παγγαίου. Θέλει μια συνολικότερη πολιτική κι εμείς αυτό θα αναδεικνύουμε ώστε να κρατήσουμε ζωντανό τον τόπο μας».

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πρόσθεσε ότι «η περιοχή έχει αρκετά καλή υποδομή. Εκεί που πάσχει είναι οι θέσεις εργασίας. Δεν έχει αυτός ο τόπος τη δυνατότητα να προσεγγίσει κάποιος νέος βιοποριστικά για να ζήσει εδώ και να προσφέρει. Θα γίνουν προσπάθειες παρά τα μειονεκτήματα για να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Πέρα από την ομορφιά του τόπου πρέπει να μπορεί να ζει κάποιος εδώ. Οι τόποι ζωντανεύουν με τους ανθρώπους κι όχι μόνο με το τοπίο. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα για την περιοχή και μετά τη κρίση έγινε πιο έντονο.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο Παγγαίου. Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι όταν προκύψει κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο όπως αυτό με τα 5,5 εκατομμύρια που θα πάρει ο Δήμος Παγγαίου για έργα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο Δήμος Παγγαίου είναι πάντα ώριμος σε μελέτες κι όποιο μέτρο τρέξει σε επίπεδο ΕΣΠΑ κλπ να μπορεί να το απορροφήσει ώστε να βάλει τη δική του σφραγίδα. Αυτό το ποσό θα πάει σε έργα υποδομής που θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής στον τόπο μας. Θα ανακοινωθούν κι άλλα στο μέλλον. Η πανδημία πήγε τα πράγματα πίσω, υπάρχουν μελέτες και περιμένουμε να ενταχθούν. Εντάχθηκαν τώρα κι αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους».

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Φεύγας: Επιβάλλεται από την ίδια τη ζωή να προχωρήσουμε και αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΔυο τροχαία σε Ηρακλείτσα και Πέραμο