Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παρακολουθεί στενά το πρόβλημα της πανδημίας και προσπαθεί να την αντιμετωπίσει όπως δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης που εύχεται τα καλύτερα για το νέο έτος.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «εύχομαι το 2021 να είναι μια τελείως διαφορετική χρονιά. Το 2020 η παγκόσμια κοινότητα αντιμετώπισε έναν αόρατο και επικίνδυνο εχθρό, τον covid-19, που άφησε πάρα πολλές αρνητικές συνέπειες παγκοσμίως. Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που αντιμετωπίστηκε σε όλες τις χώρες, αλλά πρωτίστως η υγειονομική κρίση και πάρα πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ζήσαμε ό,τι διαβάζαμε σε βιβλία της ιστορίας για τις πανδημίες. Από αυτήν τη μάχη βγήκαμε ακόμη πιο ενισχυμένοι, ενωμένοι και δυνατοί. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε η ιατρική κοινότητα να βρει το εμβόλιο που θα αντιμετωπίσει τον ιό.

Το 2021 εύχομαι, εκτός από την αισιοδοξία, να φέρει την ελπίδα και το φως στην ανθρωπότητα. Να βρούμε ξανά την καθημερινότητά μας, να βρεθούμε όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να δούμε καλύτερες μέρες για τη χώρα μας και ειδικότερα για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Από αυτήν τη μάχη θα βγούμε νικητές εφόσον καταλάβουμε όλοι μας τη χρησιμότητα του εμβολίου και της τήρησης των μέτρων».

ΕΡΓΑ

Πρόσθεσε ότι «για το 2020 είχαμε προγραμματίσει μια σειρά από έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα τα οποία κατά ένα μεγάλο μέρος υλοποιήσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στο Δήμο Παγγαίου το μεγάλο έργο που θα φανεί μέσα στο 2021 είναι η ολοκλήρωση του φράγματος του Μαρμαρά και η δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου. Στη συνέχεια θα βγει ο ανάδοχος για την κατασκευή του.

Για το Δήμο Νέστου ένα μεγάλο έργο είναι η επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Χαϊδευτού και ο καθαρισμός της τάφρου 1. Σύντομα θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες.

Για την Καβάλα, το πιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο είναι η έλευση του φυσικού αερίου, ένα χρόνιο αίτημα που βλέπαμε σε άλλες περιοχές. Έρχεται στην Καβάλα και εντός του 2021 θα δημοπρατηθεί.

Για τη Θάσο, είχαμε την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού. Για πρώτη φορά δόθηκαν τόσα χρήματα για το νομό γενικά, γι’ αυτόν τον σκοπό, και ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο γι’ αυτό».

Προηγούμενο άρθροΨηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της αντιπολίτευσης για τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθρο«Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε όπως όλα αυτά τα χρόνια για την ανάκαμψη», δήλωσε για το 2021 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας