Κορύφωση της ψυχρής εισβολής αναμένεται στην περιοχή μας το επόμενο τριήμερο η οποία σταδιακά από την Παρασκευή και μετά θα παρουσιάσει στοιχεία αποκλιμάκωσης.

Αναλυτικότερα, αύριο Τετάρτη, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές ενώ παράλληλα αξίζει να τονιστεί ότι υπάρχει πιθανότητα τα ξημέρωματα – πρώτες πρωινές ώρες να εκδηλωθούν ασθενή φαινόμενα τοπικού και πρόσκαιρου χαρακτήρα με την μορφή νιφαδοπτώσεων στο νησί της Θάσου.

Ταυτόχρονα υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για τέτοιου τύπου φαινόμενα και σε πεδινά-παράκτια τμήματα του Νομού Καβάλας.

Βελτίωση από το μεσημέρι και μετά με μεγάλα ανοίγματα και λίγες νεφώσεις.

Την Πέμπτη αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές και έτσι θα επικρατήσει ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά τμήματα ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να έχουμε αρνητικές θερμοκρασίες και στα παράκτια, συμπεριλαμβανομένου και της πόλης.
Ταύτοχρονα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις.

Γενικά αίθριο το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή με λίγες νεφώσεις ωστόσο ο παγετός τουλάχιστον τις πρωινές ώρες θα παραμείνει με έμφαση τα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο ειδικότερα ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα παραμείνει αίθριος ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο με σημαντική υποχώρηση του κρύου, ωστόσο νωρίς το πρωί και τοπικά στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Προηγούμενο άρθροΑστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ: Δεν έγινε χρήση χημικών κατά την διάρκεια της επιχείρησης στα πετρέλαια
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό