Σχετικά καλά κινήθηκε για την αγορά ο Ιανουάριος καθώς επαναλειτούργησε μετά από μήνες. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε πως τηρούν στο 100% τα υγειονομικά μέτρα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν λογικό να κλείσει ο Ιανουάριος με αρνητικό πρόσημο διότι τις πρώτες δύο βδομάδες ήμασταν κλειστά. Ξεκινήσαμε στις 18 του μήνα με αισιοδοξία. Η πρώτη εβδομάδα κύλησε ικανοποιητικά, αλλά η δεύτερη δεν ήταν το ίδιο καλή. Πάντα υπάρχει αβεβαιότητα, όχι μόνο σε μας τους καταστηματάρχες αλλά και στους καταναλωτές. Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε απολογισμό τέλος Φεβρουαρίου όσον αφορά την εκπτωτική περίοδο. Αν καλώς εχόντων των πραγμάτων είμαστε όπως είμαστε τώρα, να προσέχουμε, να ακολουθούμε τα μέτρα που μας επιβάλλουν οι ειδικοί, ούτως ώστε να διαφυλάξουμε την Καβάλα ως πόλη που είναι ασφαλής που να μην έχει θέμα με τα κρούσματα. Πηγαίνουμε καλά, καθημερινά παρακολουθούμε ότι τα κρούσματα είναι από ελάχιστα ως μηδενικά, οπότε για την ώρα είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο. Είναι σωστό που η αγορά λειτουργεί πλέον με ζώνες, διότι δεν είναι δυνατόν δύο και τρεις δρόμοι σε όλη την Ελλάδα να δίνει την εικόνα σε όλη την αγορά και να ακολουθούμε όλοι το κλείσιμο επειδή συμβαίνουν κάποια φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές. Δεν μπορεί να τιμωρούνται και όλοι οι υπόλοιποι. Εμείς πειθαρχούμε. Τα μικρά μαγαζιά μονίμως είμαστε πειθαρχημένοι κι ακολουθούμε τις οδηγίες. Από ‘κει και μετά οφείλει και η πολιτεία να ενσκήψει στα δικά μας προβλήματα και στο μέλλον να δει και τα αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να έχουμε μέσω και των χρηματοδοτικών εργαλείων και όλης της βοήθειας που πρέπει να δοθεί».

ΖΩΝΕΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «η χώρα έχει χωριστεί σε ζώνες κόκκινες και υπό επιτήρηση. Εμείς δεν είμαστε στις κόκκινες περιοχές κι ευχόμαστε να παραμείνουμε εδώ. Η Αττική γενικότερα έχει το θέμα με τα πολύ αυξημένα κρούσματα οπότε η απόφαση της Κυβέρνησης ήταν να χωριστούμε σε ζώνες και να δούμε από περιοχή σε περιοχή πώς θα κινηθούμε στο μέλλον. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο όσον αφορά τα κρούσματα, όλοι οφείλουμε να πειθαρχήσουμε για να παραμείνουμε εδώ που βρισκόμαστε ως νομός και να προχωρήσουμε έτσι ώστε να μην ξανακλείσουμε. Ένα νέο λουκέτο θα δημιουργήσει πρόβλημα επιβίωσης σε πολλά καταστήματα. Οι καταναλωτές ακολουθούν πιστά τις οδηγίες, φορούν μάσκα και περιμένουν στη σειρά τους για να μπουν σε ένα κατάστημα».

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Λέσβο – Και δεύτερη δόνηση 12 λεπτά μετά
Επόμενο άρθροΑντικατάσταση απο την ΔΕΥΑΚ παλαιών κινητήρων στο αντλιοστάσιο της Αγ.Παρασκευής