Λαογραφικό Μουσείο λειτουργεί στους χώρους του 20ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (στη συνοικία των Εργατικών Συνοικιών στο Περιγιάλι). Πρόκειται για έναΣτόχος του Μουσείου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη τόσο της ιστορικής και εθνικής συνείδησης, μέσα από την επαφή με τα στοιχεία της ιστορίας όσο και της λαϊκής μας παράδοσης και ταυτότητας. Σκοπός της λειτουργίας είναι η μόνιμη επισκεψιμότητά του από άλλα Σχολεία ή και από το κοινό της πόλης.

Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου του Σχολείου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη (24 Φεβρουαρίου 2016) στις 7 το απόγευμα στο χώρο του, με βασικό ομιλητή τον καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ. Μανώλης Βαρβούνης και θέμα «Η συμβολή των δασκάλων και των τοπικών Λαογραφικών Μουσείων στην ανάπτυξη των ελληνικών Λαογραφικών Σπουδών»

Προηγούμενο άρθροΟ Α.Σ.”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ” ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Κεραμωτής έκοψε την βασιλόπιτα του και βραβεύτηκαν αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου
Επόμενο άρθροΦ. Καραλίδης: «Ο περιφερειάρχης έκανε απολογισμό των δικών μας έργων!»