Εδώ και πολλά χρόνια γυρίζει τα στενά της Καβάλας και των γύρω χωριών καθημερινά με την τσάντα του φορτωμένη τυχερά λαχεία. Όταν τον συναντάς σου χαμογελάει, δίνοντάς σου κίνητρο να “τεστάρεις” την τύχη σου. Ο Νικόλας Ηλιάδης, είναι ο τυχερός λαχειοπώλης της Καβάλας, ο οποίος “μοιράζει” σε καθημερινή βάση χρήματα σε όσους αποφασίζουν να αγοράσουν ένα λαχείο ή ένα ξυστό. Αποκορύφωμα φυσικά τα 6 εκατομμύρια ευρώ στο πρωτοχρονιάτικο λαχείο το 2014 και οι 500.000 ευρώ στο ξυστό. To Thesstoday.gr βρέθηκε στην Καβάλα και μίλησε με τον τυχερό λαχειοπώλη, ο οποίος μας “άνοιξε” την καρδιά του.

Συνέντευξη: Ναπολέων Παπαδόπουλος

Ε: Πόσα χρόνια κάνεις το επάγγελμα του λαχειοπώλη;

Α: Το 74′ γεννήθηκα, το 82′ σε ηλικία 8 οκτώ ετών ξεκίνησα με τον πατέρα μου στην Καβάλα, στις Κρηνίδες, στη Δράμα και στα γύρω χωριά. Ταυτόχρονα δούλευα και σε ψησταριές και σε επιχείρηση με κουφώματα αλλά τα λαχεία δεν τα άφησα ποτέ. Μια ζωή με τα λαχεία. Όταν κάνεις άλλες δουλείες δεν έχει τόσο χρόνο για τα λαχεία αλλά εγώ έκανα ότι μπορούσα.

Ε: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες σου όλα αυτά τα χρόνια;

Α: Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, λίγο πριν βγει ο χρόνος, στο πρωτοχρονιάτικο λαχείο έδωσα το πρώτο νούμερο, έξι εκατομμύρια ευρώ. Μετά ξεκίνησε το ξυστό, το λεγόμενο “ΣΚΡΑΤΣ”. Στο δελτίο των 5 ευρώ έδωσα το δεύτερο πεντακοσάρικο στην Ελλάδα. Το πρώτο είχε πέσει στην Πάτρα, το δεύτερο το έδωσα εγώ στην Καβάλα. Αυτό έγινε τον Αύγουστο του 2014. Πέρσι το Σεπτέμβριο έδωσα ξανά 500.000 ευρώ. Νωρίτερα ακολούθησαν 10.000 ευρώ και 5.000 ευρώ στο ξυστό αλλά και 20.000 και 10.000 ευρώ στο εθνικό και πολλά ακόμα. Οι επιτυχίες όμως του πρωτοχρονιάτικου και του ξυστό δεν συγκρίνονται.

Ε: Ο κόσμος της Καβάλας πως σε αντιμετωπίζει;

Α: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει τόσο όμορφα που με έκανε να δηλώσω παραίτηση από το εργοστάσιο που δούλευα πριν από δύο χρόνια. Δήλωσα παραίτηση από μια δουλειά που έκανα 23 χρόνια γιατί μπορούσα να ζήσω με τα λαχεία και τα ξυστά. Έτσι ανέβηκε η πελατεία μου.

Ε: Σε “γεμίζει” η δουλειά σου;

Α: Με γεμίζει πάρα πολύ και με αυτό θα τελειώσει και η καριέρα μου. Δε θα κάνω τίποτα άλλο. Δεν ψάχνω να κάνω κάτι άλλο, μόνο αυτό.

Ε: Ο κόσμος γενικά παίζει τζόγο;

Α: Αγοράζει. Να φανταστείς στα χωριά του νομού Καβάλας είπα στον αδερφό μου να βγαίνει για να πουλάει λαχεία γιατί δεν μπορώ να αντεπεξέλθω να γυρίζω σε όλα τα σημεία ταυτόχρονα καθώς η Καβάλα έχει πολλά χωριά. Αποφάσισα να είμαι στο κέντρο της Καβάλας και σε λίγα χωριά όπως ο Αμυγδαλεώνας, οι Κρηνίδες και το Ζυγός.

Η ημέρα ξεκίνησε πολύ καλά από εχθές το απόγευμα, και σήμερα το πρωί με κέρδη σε ξυστά αξίας 3000 ευρώ, τον 2 ευρώ έδωσε 1000,και η γάτα 1000 ευρώ, τα μαγικά κεράσια τον πεντε 500 ευρώ, και διάφορα άλλα πόσα, τα αδέρφια ηλιαδη δίνουν κέρδη, ευχαριστούμε πολύ να μας προτιμάτε..

Ε: Ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κόσμος αγοράζει περισσότερο;

Α: Τώρα είναι το πρωτοχρονιάτικο και το χριστουγεννιάτικο λαχείο που τραβάνε τον κόσμο. Κάνω ομαδικά- συνεταιρικά λαχεία, υπάρχει πολύ πελατεία. Είμαστε πολύ καλά, μας στηρίζει ο κόσμος και βγάζουμε και κερδισμένα. Όποιος δεν πιστεύει μπορεί να δει στο Facebook, Νικόλαος Ηλιάδης, τα πάντα είναι εκεί! (γέλια)

Ε: Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο! Καλές γιορτές!

Α: Και εγώ ευχαριστώ! Καλές γιορτές!

Thesstoday.gr

Προηγούμενο άρθροΣε ποιους και πότε θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα θέρμανσης
Επόμενο άρθροΥπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για εργα που αλλάζουν την όψη του λιμανιού ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ