Η φλόγα της αλληλεγγύης διατηρείται αναμμένη και μεταλαμπαδεύεται από πόλη σε πόλη και από γειτονιά σε γειτονιά. Ίσως αυτές οι κινήσεις περνούν στα «ψιλά» των ειδήσεων, όμως διαδίδονται ραγδαία από στόμα σε στόμα, επηρεάζοντας χιλιάδες ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό των προσφύγων, που όταν πατούν το πόδι τους στο έδαφος καταρρέουν από τη συγκίνηση που κατάφεραν να φτάσουν ζωντανοί. 
Μέχρι τώρα τόνοι τροφίμων και ρούχων μοιράστηκαν, εκατομμύρια μερίδες φαγητού μαγειρεύτηκαν και αμέτρητα είδη πρώτης ανάγκης μαζεύτηκαν, συσκευάστηκαν και δόθηκαν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που τα είχαν ανάγκη. 

  Λιλιπούτειοι εθελοντές

Τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να μην παρασυρθούν από το κύμα αλληλεγγύης. Έτσι, μαθητές και μαθήτριες οργανώνουν τα δικά τους καραβάνια αλληλεγγύης. 

Λαμπρό παράδειγμα μίμησης και αλληλεγγύης αποτελούν και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης που συγκέντρωσαν ρούχα και τρόφιμα για τους πρόσφυγες και το Σάββατο (13/2), ο διευθυντής του σχολείου Βασίλης Βεργόπουλος με αρωγούς τον Γιάννη Κατσαρό της δράσης Παγγαίου «ΥποστηρίΖΩ», τον Δήμο Παγγαίου που έδωσε αυτοκίνητο για την μεταφορά των πραγμάτων, υπαλλήλους του Δήμου αλλά και γονείς, κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώςέβρεχε , τα παρέδωσαν στους πρόσφυγες και μετανάστες που κατέφθασαν στο λιμάνι της Καβάλας από την Μυτιλήνη.

Ενήμερος του Παγγαίου

Προηγούμενο άρθροΜουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΘ.Μαρκόπουλος για τις δηλώσεις Παππά:”Εκτός και αν οι δηλώσεις του κ. Παππά εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες ή ενδεχομένως γίνονται με άλλη ιδιότητα”