Με λουκέτο κινδυνεύει 1 στις 4 επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με στόχο τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού. Οι άνθρωποι του κλάδου επισημαίνουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα μπορεί να χρεοκοπήσουν επιχειρήσεις που δεν κατόρθωσαν να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Η Ομοσπονδία πιστεύει ότι το μέτρο που πάρθηκε στο καλύτερο 10ήμερο του καλοκαιριού και αφορά τον κλάδο της εστίασης πιστεύουμε ότι είναι και το τελικό χτύπημα μιας και ο κλάδος είναι από αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο. Το “αποφασίζουμε και διατάζουμε” ίσως είναι ενδεδειγμένος τρόπος για να προστατεύσει κανείς τη δημόσια υγεία αρκεί όμως η απόφαση και η διαταγή να συνοδεύεται από μέτρα ουσιαστικής στήριξης, κάτι το οποίο δεν είδαμε από τον Μάρτιο και αυτή τη στιγμή δεν ζητάμε να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις, το απαιτούμε. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Θα έρθουν αρκετά λουκέτα τον χειμώνα και υψηλή ανεργία”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος το πρωί της Παρασκεύης (14/8).

Ήδη έχει σταλεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου της εστίασης στα αρμόδια υπουργεία αιτήματα όπως η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, το 100% επιδότησης του μισθολογικού κόστους, 40% μείωση ενοικίου έως το τέλος του 2020 και αναστολή των υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 31.12.2020 με ρύθμιση οφειλών από τον Ιανουάριο του 2021 και αναμένεται να αυξηθούν τα αιτήματα από όλους τους κλάδους της ΓΣΒΕΕ γιατί το πρόβλημα είναι γενικό. “Όλοι η αγορά έχει πρόβλημα και αν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά” επισημαίνει.

Ακούστε όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας από το 59.50

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/305421924041722/?t=3607

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός | lockdown σε νησιά – Με ωράριο η διασκέδαση στην Αττική
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: 254 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – 1 στην Καβάλα