Διαρκώς μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας γεγονός που αποδίδεται και στα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται. Παράλληλα σε απόλυτη ετοιμότητα είναι στο Νοσοκομείο Καβάλας για να ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους τους εμβολιασμούς στο προσωπικό του. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής κ. Ξενοφώντα Κροκίδη χρειάζεται προσοχή και όχι εφησυχασμός καθώς πρόκειται για μία ύπουλη νόσο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι 4 κλινικές του νοσοκομείου Καβάλας που ασχολούνται με τον κορωνοϊό έχουν πολύ χαμηλή κάλυψη κι αυτό είναι ευχάριστο. Είναι κάτω από το 40%, καθώς έχουμε 16 νοσηλευόμενους από τα συνολικά 40 κρεβάτια που διαθέτουμε. Θέλουμε να διατηρηθεί κι αυτό θα γίνει ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Δυστυχώς, εικόνες σαν τη χθεσινή με το συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ δεν μας τιμούν και προμηνύουν δύσκολες άγιες μέρες. Κάνοντας έναν απολογισμό, τώρα που πλησιάζει το τέλος του χρόνου, η γειτονική Ξάνθη πλήρωσε ακριβά το τίμημα του κορωνοϊού στην πρώτη φάση, με αρκετά lock down στην πόλη και τους γύρω δήμους κι αρκετούς νεκρούς. Στη δεύτερη οι αριθμοί της ήταν καλοί.

Η Δράμα ένοιωσε στο πετσί της κορωνοϊό στο δεύτερο κύμα. Υπήρξαν πολλές νοσηλείες και διακομιδές στα γειτονικά νοσοκομεία της Καβάλας και της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, αλλά και με πολλούς νεκρούς.

Η Καβάλα είναι μετά τους δύο αυτούς νομούς αλλά εμείς έχουμε χτυπηθεί σαν νοσοκομείο από το γεγονός ότι αποχαιρετήσαμε τρεις υγειονομικούς που δεν τα κατάφεραν στη μάχη που δώσανε με τον κορωνοϊό. Ο Μιχάλης, η Μυρσίνη και η Ευθυμία δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Το τίμημα και στους τρεις νομούς είναι πολύ υψηλό και για να μην συνεχιστεί αυτό πρέπει να ακούμε τους υθίνοντες και να ακολουθήσουμε τα μέτρα».

Προηγούμενο άρθροΚώστας Αντωνιάδης: Καλό Παράδεισο Ηγουμένη Ταξιαρχία, η Π.Ε Καβάλας της οφείλει πολλά
Επόμενο άρθροΥπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ η διάθεση των πρώτων κονδυλίων μη επιστρεπτέας ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις λόγω Covid-19