56246

Ιδρύεται στην πόλη της Καβάλας Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα Καβάλας για την ανάληψη της πυρασφάλειάς του συνολικής οργανικής δύναμης 38 θέσεων.
Υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία ιδρύεται Πυροσβεστική Υπηρεσία σε κάθε ένα από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τη διαχείριση των οποίων πρόκειται να αναλάβει η εταιρία Fraport. Μ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν στην πράξη και τα 14 αεροδρόμια, ένα από τα οποία είναι το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

Η απόφαση προβλέπει ακριβώς πως θα λειτουργήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα Καβάλας με μια συνολική οργανική δύναμη, 38 ατόμων, ανδρών και γυναικών, προσωπικό που έχει ήδη εκπαιδευτεί.

Με αυτή την ευκαιρία τίθεται πάλι το ερώτημα πόσο η Fraport θα καταφέρει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα επί του οποίου εργάζεται, ν’ αναλάβει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, στις 15 Μαρτίου που αναφέρεται ως μία ενδεικτική ημερομηνία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τόσο η Fraport όσο και το ελληνικό δημόσιο, «τρέχουν» να προλάβουν την 15η του Μάρτη, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα, ο στόχος φαίνεται να είναι δύσκολος.

Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι ακόμα κι αν δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, που καταλήγει στην 15η Μάαρτίου, ημέρα παραλαβής των αεροδρομίων, δεν θ’ αργήσει, ίσως μετατεθεί για μία εβδομάδα, ή 15 ημέρες.

Όλα είναι ρευστά αλλά όπως τονίζεται χαρακτηριστικά γίνονται συγκεκριμένα βήματα, προς την κατεύθυνση τα περιφερειακά αεροδρόμια να ιδιωτικοποιηθούν μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Το κυριότερο μέρος της υπουργικής απόφασης που αναφέρεται στην πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου της Καβάλας, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ιδρύεται στην πόλη της Καβάλας Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα Καβάλας για την ανάληψη της πυρασφάλειάς του συνολικής οργανικής δύναμης τριάντα οκτώ (38) θέσεων. Για τη στελέχωση της ως άνω Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνιστώνται στο Πυροσβεστικό Σώμα οι ακόλουθες κατά βαθμό θέσεις πυροσβεστικού προσωπικού: Γενικών Καθηκόντων, αυξανόμενων αντιστοίχως των κατά βαθμό θέσεων που προβλέπονται από το άρθρο 9 του ν. 3511/2006: Ένας (1) Επιπυραγός, Ένας (1) Πυραγός, Δύο (2) Υποπυραγοί – Ανθυποπυραγοί, Δύο (2) Πυρονόμοι, Εννέα (9) Αρχιπυροσβέστες παραγωγικής Σχολής και Είκοσι τρεις (23) Αρχιπυροσβέστες μη παραγωγικής Σχολής – Πυροσβέστες».

Προηγούμενο άρθροΠοιοι θα δουν φετος φουσκωμενα τα εκκαθαριστικά τους -video
Επόμενο άρθροΠαράταση για ένα χρόνο στο τρίτο Μνημόνιο