Απο νωρίς το πρωΐ ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης προσέρχονται στο ισόγειο εξωτερικό χώρο της ΟΕΒΕ Καβαλας για να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν, όπως σημειώνουν, στις υποχρεώσεις τους, ύστερα και από τα αλλεπάλληλα lockdown, οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να παραδώσουν συμβολικά τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους, τοποθετώντας τα σε ένα “μαγειρικό σκεύος” , εκφράζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους και την δυσαρέσκειά τους στον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο κλάδος τους από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι υπέγραψαν και την σχετική “Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης”. Χαρακτηριστικό είναι το υστερόγραφο της δήλωσης, καθώς αναφέρει: “Η πόρτα είναι κλειδωμένη 2 φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα”.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των επαγγελματιών της εστίασης, με την κυβέρνηση είναι τεταμένες, καθώς οι ίδιοι βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση έπειτα από το πολύμηνο λουκέτο των επιχειρήσεων τους, ενώ είχαν φτάσει στα άκρα όταν ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τους είχε καλέσει να του παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, κατηγορώντας τους μάλιστα και για “κακό συνδικαλισμό”.

Ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται αυτή την ώρα και σε άλλες περιοχές της χώρας, στέλνοντας οι επιχειρηματίες ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως ο κλάδος τους αιμορραγεί και η κατάσταση μοιάζει ως μη αναστρέψιμη.

Τα κλειδιά που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν αύριο στην κεντρικά γραφεία της ΠΟΕΣΕ στην Αθήνα κι ακολούθως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν μια συμβολική πορεία αντιπροσωπεία 99 σωματείων και θα τα προωθήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προηγούμενο άρθροΡοδόπη: Σκάβουν για θησαυρούς, εν έτει 2021
Επόμενο άρθροΑπό αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για την απάτη με τα ψάρια