H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων της Καβάλας από την αρχή της υγειονομικής κρίσης και του κλεισίματος των επιχειρήσεων προτείνει και συνεχίζει να καταθέτει προτάσεις που αφορούν μέτρα άμεσης ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό τη στήριξη της επιβίωσης τους μέσα σε μια εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση που αναμένεται να επικρατήσει στο επόμενο διάστημα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Τα πράγματα προσπαθούν να ομαλοποιηθούν. Στην κανονικότητα είναι δύσκολο να έρθουν. Τα προβλήματα συνεχίζουν να είναι αρκετά για όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε την κατάσταση“, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας Θόδωρος Χατζηχρήστος στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Παρασκευής (22/5).

Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα καταστήματα έκανε ενέργειες που βοήθεια στην στήριξη της οικονομίας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνεχίζουμε το άνοιγμα της αγοράς σε δράσεις ενημερωτικού περισσότερου χαρακτήρα για να μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα που προκύπτουν καθημερινά σε διάφορα επαγγέλματα”,  Βλέπουμε από την Πολιτική Προστασία να ανακοινώνει νέα μέτρα προστασίας και ο πρωθυπουργός νέα μέτρα στήριξης. “Δεν είναι εύκολα αλλά με τον αγώνα μας θα τα καταφέρουμε”.

“Οι τελευταίες εξαγγελίες ήταν προβλεπόμενες για την ΓΣΒΕΕ. Ήταν αιτήματα που ζητούσαμε και περιμέναμε να γίνουν αποδεκτά. Και η επιδότηση εργασίας, όπως και η μείωση του ΦΠΑ. Η παράταση στη μείωση του ενοικίου, και μέτρα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και την εστίαση. Δεν είναι επαρκή ακόμα το πακέτο των μέτρων παρόλα αυτά θα στηρίξουν για τη συνέχεια. Αναμένουμε και καινούργια πράγματα από τα οποία με ερωτήματα από την ΓΣΒΒΕ προς το αρμόδιο υπουργείο με νέα εργαλεία για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας”, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΚΑβάλας.  “Διεκδίκηση για ότι χρειάζεται το επιχειρείν και η συνεχόμενη ενημέρωση των συναδέλφων μας”.

“Ο φόβος για απολύσεις και λουκέτα υπάρχουν. Να αποφύγουμε την ανεργία και το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Σαν χώρα προερχόμαστε από μία δεκαετή κρίση που σημαίνει ότι έχουμε εκπαιδευτεί σε αυτό. Καταφέραμε να το ξεπεράσουμε και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη κρίση, αλλά χωρίς βοήθεια θα είναι δύσκολο. Περιμένουμε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την στήριξη και τη βοήθεια της κρατικής διοίκησης” είπε ο κ. Χατζηχρήστος.

Ακούστε όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας στο Lobby 101.8 από το 12.34

Προηγούμενο άρθροΚανονικά η λαϊκή αγορά της Καβάλας το Σάββατο 23/5
Επόμενο άρθροΣυνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Νέστου