Βελτιώνεται ο ρυθμός πληρωμών του προγράμματος της Περιφέρειας της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρο Χατζηχρήστο ο ΕΦΕΠΑΕ έχει αυξήσει τις πληρωμές.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα πράγματα δείχνουν να βρίσκονται σε καλό δρόμο. Προφανώς προσαρμόστηκε το παράρτημα του ΕΦΕΠΑΕ στο να αναλάβει το πρόγραμμα από τον περασμένο Ιούλιο. Μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί χιλιάδες αιτήματα. Κάποια από αυτά έχουν πληρωθεί και κάποια είναι στην αναμονή. Το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε και την επόμενη χρονιά μ’ αυτό το πρόγραμμα αλλά τουλάχιστον μπήκαμε σε έναν ρυθμό ο οποίος αυξάνεται.

Σίγουρα είναι κάτι, διότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οτιδήποτε μπορεί να ενισχύσει την τσέπη και το ταμείο των επιχειρηματιών είναι αναγκαίο και χρειάζεται να γίνει άμεσα».

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ

Πρόσθεσε ότι «μετά τα καινούργια μέτρα που επιβάλλουν κάποιους περιορισμούς, το καινούργιο ωράριο που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, υπάρχει ένα ψυχολογικό θέμα από τον κόσμο που δεν είναι ό,τι καλύτερο για τις επιχειρήσεις και την αγορά. Νομίζω ότι δεν θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα διότι όλοι δεσμεύονται ότι δεν θα κλείσουν την αγορά αλλά κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τον παράγοντα πανδημία που κάθε φορά μας εκπλήσσει. Και ενώ νομίζουμε ότι φτάνουμε στο τέλος αρχίζουμε και πάλι από την αρχή.

Οποιοσδήποτε περιορισμός επηρεάζει τη λειτουργία της αγοράς και επιφέρει μείωση του τζίρου. Μπορεί να μην πάμε σε κανονικό lock down αλλά τα μέτρα αυτά μειώνουν τον τζίρο και επηρεάζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων και την οικονομία γενικότερα».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται και σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση των ιατρικών εργαστηρίων και στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν οι πελάτες της ΔΕΥΑΚ που πληρώνουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους