Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι πραγματικότητα ενώ δίνει αυξημένα κίνητρα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρχουν τα ίδια κίνητρα σε όλη την Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η άποψη της Ομοσπονδίας είναι ότι πραγματικά χρειάζεται ένας Αναπτυξιακός Νόμος αν θέλουμε ανάπτυξη. Βλέπουμε ότι αυτό έχει γίνει και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ένας από τους Αναπτυξιακούς νόμους που έχουμε πολλά χρόνια να δούμε. Υπάρχει, όμως, ένα θέμα το οποίο απασχολεί την Περιφέρειά μας. Βλέπουμε ότι έχει γίνει ένας διαχωρισμός σε Θράκη και Ανατολική Μακεδονία. Εμείς πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια είναι ενιαία και θα έπρεπε ό,τι ισχύει για ένα μέρος της να ισχύει για όλη. Τη διαχωρίζουν, όμως, και είναι σαν να ανήκουμε σε άλλη Περιφέρεια. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα, ότι τα κριτήρια και τα μπόνους που θα πάρει ο καθένας που θέλει να συμμετέχει στον Αναπτυξιακό Νόμο διαφέρουν από την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα και την Ξάνθη. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να διορθωθεί για να υπάρχει ισοτιμία μεταξύ των κατοίκων της Περιφέρειας και οι επενδύσεις να μην επηρεάζονται από τέτοια θέματα».

ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Πρόσθεσε ότι «βλέπουμε ανισότητες που υπήρχαν στο παρελθόν. Τα είδαμε παλιότερα με την επιδότηση εργασίας που για ένα διάστημα μπορέσαμε και μπήκαμε κι εμείς στο ίδιο ποσοστό που είχαν οι Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει και να δοθεί το ίδιο διότι δεν μιλάμε για κάποιες μεγάλες πόλεις. Είμαστε μικρές περιοχές, η μία δίπλα στην άλλη και οτιδήποτε δίνει κίνητρο στη μία επηρεάζει την άλλη. Γι’ αυτό και θα πρέπει να το ξαναδούμε και να το διορθώσουμε».

Προηγούμενο άρθροΙσπανία: Έπεσε η στάθμη τεχνητής λίμνης και ήρθε στην επιφάνεια χωριό – “φάντασμα”
Επόμενο άρθροΦώτης Πούλος: Υπάρχουν δυνατότητες αποκλιμάκωσης κάποιων προϊόντων από πλευράς ελληνικής οικονομίας