Κανονικά λειτουργεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο πλέον μεταφέρθηκε στον Δήμο Καβάλας. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης εξήγησε πως οι προσλήψεις θα γίνουν κανονικά στο Νομικό Πρόσωπο και οι εργαζόμενες θα περάσουν σε προσωποπαγείς θέσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή για το τι πρόκειται να γίνει με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Μεταφέρεται πλέον στο Δήμο Καβάλας και θα πληρώνεται από το κράτος κι όχι από το ΕΣΠΑ όπως ήταν μέχρι τώρα. Έχουν γίνει οι αιτήσεις για προσλήψεις προσωπικού. Οι κυρίες που δούλευαν μέχρι τώρα στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είχαν προσφύγει δικαστικά και δικαιώθηκαν ώστε να γίνουν αορίστου χρόνου καθώς η εργασία που προσφέρουν είναι πολύ χρήσιμη για το Νομικό Πρόσωπο. Έγιναν αυτά που έγιναν με το Εφετείο, πήραμε πίσω την αίτηση που είχαμε κάνει για να; δικαστεί στο Εφετείο με την προϋπόθεση ότι οι κυρίες που έκαναν τις αιτήσεις τους κι έχουν περάσει στο «Βοήθεια στο Σπίτι», θα μεταπηδήσουν στο Δήμο Καβάλας και όσες δεν προσληφθούν θα παραμείνουν στο Νομικό Πρόσωπο για να μην μείνουν άνεργες.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει και η εισήγηση του Νομικού Προσώπου, θα σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου, οι κυρίες αυτές θα περάσουν σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις στο «Βοήθεια στο σπίτι» που θα καταργηθούν από τη στιγμή που το πρόγραμμα τελειώσει με τη μορφή που είναι σήμερα. Έτσι, όποιες κυρίες έχουν περάσει θα πάνε στο καινούργιο, κι όσες παραμείνουν θα πάνε σε άλλες θέσεις του Νομικού Προσώπου.

Η πίεση, λοιπόν, που γίνεται αυτήν τη στιγμή προέρχεται από ορισμένους εργαζόμενους που έχουν κάτι άλλο στο βάθος του μυαλού τους. Και φυσικά βρίσκουν τους υποστηρικτές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, που δεν μας λένε πώς θα πληρώνει ο Δήμος Καβάλας τις 220-230 χιλιάδες το χρόνο. Διότι όταν θα μείνουν όλες αυτές οι κυρίες στο Νομικό Πρόσωπο θα πρέπει να πληρώνει ο Δήμος Καβάλας αυτό το ποσό από την τσέπη του. Ο Δήμος Καβάλας δεν έχει αυτά τα χρήματα να τα δώσει και ό,τι εξοικονομήσει είναι προς όφελος του ταμείου του Δήμου Καβάλας.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα θα διευθετηθούν».

Προηγούμενο άρθροΗ Θάσος ανεβαίνει τουριστικά χάρη στον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Προέδρου της ΟΕΒΕ Ν.Καβάλας με τον Διοικητή του Α.Τ Καβάλας