Μετά απο Συγκέντρωση που έγινε των κατοίκων της περιοχής στο Ταρσανά στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου στις 11 Ιουλίου 2020 μετά απο πρόσκληση του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Ποταμίας Θάσου , του Νομού Καβάλας αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κύριοι αρμόδιοι της καταπολέμησης της Πανδημίας του Κορονοιού (Covid 19)

Μετά και την τελευταία εξέλιξη με την υποχρέωση όλων των εισερχομένων από τον Προμαχώνα για επίδειξη αρνητικού μοριακού ΤΕΣΤ, θεωρούμε αυτονόητο και δίκαιο αίτημα σύσσωμης της τουριστικής και οικονομικής κοινότητας της Νήσου Θάσου ,να εφαρμοστεί ομοίως το Μέτρο αυτό σε όλες τις κατάλληλες συνοριακές πύλες εισόδου από τη Βουλγαρία προς τη Χώρα μας αλλά και από τις άλλες Πύλες εισόδου είτε αυτη πραγματοποιείται από Αεροδρόμιο είτε από Λιμάνι.

Συμφωνούμε με το μέτρο αυτό αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά σταθμά για συγκεκριμένες περιοχές και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και πιο ειδικά για το νησί της Θάσου που βασίζεται στον οδικό τουρισμό εδώ και δεκαετίες.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την επίλυση του μείζονος θέματος , γιατί όλοι οι κάτοικοι επαγγελματιές της περιοχής αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτές βρίσκονται σε τραγική κατάσταση καθώς οι κρατήσεις γαι την επόμενη περίοδο έχουν ελαχιστοποιηθεί κατά πολύ.

Δεν υπάρχει πια καλοκαίρι 2020… οδηγούμαστε σε εφιαλτικό αποτέλεσμα τόσο για τις επιχειρήσεις ,όσο και για την Ψυχική υγεία των κατοίκων που περνούν αυτή την λαίλαπα της νέας βόμβας που εχει πέσει στο νησί από τα μέτρα που έχετε πάρει .

Ποιος Τουρίστας θα πληρώσει τοσο μεγάλο κόστος για τα τέστ , που έρχονται κατά οικογένειες και μεγάλες παρέες για να κάνουν τις διακοπές τους ?

Για ποιό λόγο δεν γίνεται μια διακρατική συμφωνία μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα για την επιδημία να καλύπτονται τα έξοδα των τεστ από το ίδιο το Κράτος?

Τι μετρά θα πάρει το οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης να καλύψει την τραγική οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων , που θα ζητήσει το ίδιο το Κράτος από το τον επόμενο μήνα?

Η παρόν διαμαρτυρία δεν εχει να κάνει μόνο από την περιοχή του Δ.Δ.Ποταμίας Θάσου αλλά και από ολόκληρη την Νήσο Θάσου

Σας επισυνάπτουμε και τις υπογραφές των επιχειρήσεων και εργαζομένων και Πολιτων της Νήσου Θάσου
Το παρόν ψήφισμα θα επιδοθεί:

– Γραφείο Πρωθυπουργού

-Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

-ΕΟΔΥ

-Βουλευτές Καβάλας

-Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

-Αντιπεριφέρεια Καβάλας

-Δήμος Θάσου

Προηγούμενο άρθροΚαθαρισμός του μονοπατιού της Αρχαίας Εγνατίας οδού από εθελοντικές ομάδες, συλλόγους και την ΠΕ Καβάλας
Επόμενο άρθροΠαύλος Χρηστίδης | “Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί – Όφειλε να έχει ένα σαφές σχέδιο”