Στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας προσφέρει στη τοπική κοινωνία δώρα-αγάπης διοργανώνοντας τη δράση ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Πρόκειται για 250 δώρα αγάπης που θα διανεμηθούν στις περιοχές τις Καβάλας, Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης, και περιέχουν χριστουγεννιάτικα προϊόντα όπως βασιλόπιτα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα τα οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Θεόδωρο Χατζηχρήστο πιστεύουν να χαροποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως σήμερα 28 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Χατζηχρήστος δήλωσε ότι «έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν τα δώρα αγάπης από την Ομοσπονδία μας. Θα είναι 250 πακέτα εκ των οποίων τα 50 θα πάνε στη Μητρόπολη Ελευθερούπολης μέσω του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, τα 50 θα πάνε στο Δήμο Νέστου μέσω του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης και τα 150 θα μείνουν στην Καβάλα στο τραπέζι της αγάπης της Μητρόπολης.

Το περιεχόμενο των δώρων δεν είναι ζυμαρικά, όσπρια και άλλα προϊόντα που έχει καθιερωθεί αλλά είναι καθαρά εορταστικά είδη που δεν λείπουν από κανένα τραπέζι αυτές τις μέρες, όπως είναι βασιλόπιτα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδες, σοκολάτες κ.α. Η προσπάθεια είναι μεγάλη από πολλούς, έχουμε συνεργαστεί με τη Μητρόπολη Ελευθερούπολης, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, με τους εθελοντές Οδηγούς και Προσκόπους, με τα σωματεία των Ταξί που θα κάνουν τη διανομή, το Ενιαίο Λύκειο Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες που μας χορήγησε τις ευχετήριες κάρτες.

Το μήνυμα είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο από το να είμαστε μόνοι μας και να κάνουμε κάτι μεμονωμένα. Στο μέλλον θα κάνουμε κι άλλες δράσεις. Πιστεύω ότι αυτά τα κουτιά που θα δωρίσουμε θα πιάσουν τόπο σε σπίτια που έχουν αυτήν την ανάγκη».

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ

Για την κίνηση στην αγορά είπε ότι «η προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε ήρεμα, αλλά αιφνιδιαστικά εντάθηκε η κίνηση και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και η Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης. Νομίζω, όμως, ότι το προκάλεσε και η συζήτηση περί μέτρων και περιορισμών. Ίσως κάποιοι φοβήθηκαν ότι δεν θα προλάβουν να ψωνίσουν κι αυτό έστειλε τον κόσμο στην αγορά. Μακάρι να μην είναι έτσι και να συνεχιστεί αυτή οι εικόνα και την Πρωτοχρονιά, διότι το έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις».

Προηγούμενο άρθροΗ ΔΕΥΑ Καβάλας αποπλήρωσε την ετήσια δόση για το 2022 ύψους 463.000€ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Επόμενο άρθρο«Έχουμε μπει σε τροχιά ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης