Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, αποφάσισε ομόφωνα το παρακάτω ωράριο λειτουργίας για τα Φαρμακεία του Νομού Καβάλας:

Σημειώνουμε πως το ωράριο αυτό ισχύει από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή δήλωσε πως “Επιβάλλεται νέο ωράριο λειτουργίας και έτσι πήραμε άδεια από την Περιφέρεια για να λειτουργήσουμε άλλως. Σύμφωνα με την απόφαση μας λοιπόν το Ωράριο Φαρμακείων για την πόλη της Καβάλας θα είναι ίδιο από τις οκτώ έως τις τέσσερις ενώ ανά ομάδες πάντα θα λειτουργούν τα απογεύματα. Δηλαδή. Οι ομάδες του Σαββάτου παραμένουν ενώ όλα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του συλλόγου

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή όλα τα Φαρμακεία της Καβάλας θα λειτουργούν: 08:00 – 16:00

Τα απογεύματα θα εφημερεύουν 8 άτομα ανα ημέρα εναλλάξ από τις 16:00 έως τις 20:00

Διανυκτέρευση: Ένα φαρμακείο την ημέρα με ωράριο 20:00 – 08:00

Ωράριο Φαρμακείων για την Δημοτική Κοινότητα Χρυσούπολης

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή όλα τα Φαρμακεία της Καβάλας θα λειτουργούν: 08:00 – 16:00

Διημερεύοντα – Διανυκτερεύοντα: Παραμένει το ίδιο πρόγραμμα, δεν τροποποιείται

Ωράριο Φαρμακείων για την Δημοτική Κοινότητα Ελευθερούπολης

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή όλα τα Φαρμακεία της Καβάλας θα λειτουργούν: 08:00 – 16:00

Διημερεύοντα – Διανυκτερεύοντα: Παραμένει το ίδιο πρόγραμμα, δεν τροποποιείται “.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Η κίνηση τώρα είναι κανονική. “Στο πρώτο Lock Down ήμασταν ανέτοιμοι για τα αντισηπτικά και τα γάντια, πλέον και οι αποθήκες έχουν υλικό και ο κόσμος έχει υλικά και υπάρχει ομαλή ροή. Κανένα πρόβλημα δεν έχουμε. Πανικός δεν χρειάζεται γιατί υπάρχουν αποθέματα παντού. Τα εμβόλια βέβαια εισήχθησαν περί τα 3,200 περιμένουμε άλλο ένα εκατομμύριο. Η συνταγογράφηση είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να βρεθεί τρόπος γιατί συνταγογραφούνται και δεν υπάρχουν στην αγορά.

Με τον κορονοϊό να είναι σε έξαρση, οι πολίτες φαίνεται πως στράφηκαν στο αντιγριπικό εμβόλιο για να προστατευθούν, τουλάχιστον από τη γρίπη. Οι φαρμακοποιοί ευελπιστούν σε μια έκτακτη εισαγωγή εμβολίων, για να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Οι συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν έχουν κάνει όλοι το εμβόλιο. Για τη χορήγηση του εμβολίου χρειάζεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού μπορεί να το κάνει. Ο,τι παρτίδα ήταν διαθέσιμη στις αποθήκες έχει τελειώσει. Αυτό που περιμένουν οι φαρμακοποιοί είναι μία μικρή παρτίδα γύρω στις 15 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι με την παραπάνω παραλαβή ο αριθμός των αντιγριπικών εμβολίων θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί 2,8 εκατ. συνταγές.

Ωστόσο μέχρι τώρα συνεχίζουν να γράφονται εμβόλια την στιγμή που δεν υπάρχουν, γεγονός που κάνει τον πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να αντιδρά. “Θα παρέμβουμε strong ώστε το κράτος να βρει εμβόλια και να καλύψει όλους τους πολίτες. Έχουμε όμως πολλές συνταγές δεν μπορούν να εκτελεστούν. Έχουν μείνει υψηλού κινδύνου ασθενείς ανεμβολίαστοι. Πρέπει να οπωσδήποτε να γίνει έξτρα εισαγωγή εμβολίων. Φέτος η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη. Υπάρχει μεγάλη αναμονή εμβολίων» δήλωσε στο η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας , Σίσυ Ρακιτζή.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑ

Η κυβέρνηση πρέπει να βρει και άλλα δωρεάν εμβόλια, “Σαφώς υπάρχουν άτομα που δεν έπρεπε να το κάνουν, αυτό πρέπει να προβλεφθεί για του χρόνου ενώ ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος θα δώσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αναφερθεί στο γεγονός “Θα προσθέτω βέβαια ότι όλη η Ευρώπη ανά χώρα κάνει περί τα 2 εκ εμβόλια εμείς κάνουμε πάνω από 4 εκ. Ενώ οι συνταγογραφήσεις είναι πάνω από 6 εκ. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί” τόνισε κάνοντας υπέρ κατανάλωση και τώρα και σε αυτή την περίπτωση. “Κάτι δεν πήγε καλά. Για το εμβόλιο του πνευμονόκοκκου όλα έχουν καλή ροή” τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός: 21 ερωτήσεις και απαντήσεις για εργασία και αποζημιώσεις εν μέσω lockdown
Επόμενο άρθροΣε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάσταση των ρεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Δάτου Μικροχωρίου και Πολύστυλου