Ο αγώνας των αγροτών τις τελευταίες εβδομάδες έβγαλε στην επιφάνεια μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το πρωτογενή τομέα. Η ανύπαρκτη εθνική στρατηγική για την αγροτική παραγωγή, αλλά και η στοχευμένη μεροληπτικά Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ δημιούργησαν μια σειρά από αδιέξοδα για τους αγρότες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε όχι μόνο να διαχειριστεί τα τωρινά προβλήματα, αλλά και να περισώσει κάθε κατάκτηση των εργαζομένων και των εργατών των προηγούμενων δεκαετιών, όπως το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Η πρόταση για το ασφαλιστικό, δεν προστατεύει μόνο τις τωρινές συντάξεις, αλλά προσπαθεί να δώσει μια μόνιμη λύση για το ασφαλιστικό, του οποίου η βιωσιμότητα ήταν αμφίβολη μετά το κούρεμα των αποθεματικών του από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε αυτά τα πλαίσια, ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες γίνεται με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την ισότητα, μιας και λαμβάνεται υπόψη το καθαρό φορολογητέο εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, όπως θα ισχύει και για όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες.
Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων των αγροτών δεν είναι αμελητέες, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει γίνει μια προσπάθεια ν’ αλλάξουν πολλά πράγματα προς όφελος των μικρομεσαίων παραγωγών. Με προεξάρχουσα την προσπάθεια για ένα αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών, αλλά και την αποτελεσματική αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων εγκαταστάσεων και ακαλλιέργητων χωραφιών, ο αγροτικός τομέας έχει χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του για να αποτελέσει τη βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την τόνωση της ζωής στην ύπαιθρο και μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες να συμβάλλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Προηγούμενο άρθροΔασικό χωριό και λουτρά Ελευθερών τα κύρια θέματα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τα hot spot:”με αυτή τη Δήμαρχο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε. Ελπίζουμε να μην εξαπατηθούμε… και πάλι”