Από την Ιεράν Μητρόπολιν Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ανακοινώνεται ότι από πέρυσι και κατόπιν της σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ωρίσθη να εορτάζεται η Σύναξις των αγίων της Νήσου της Θάσου την πρώτην Κυριακήν μηνός Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Οι άγιοί μας που έζησαν ή επέρασαν από το ευλογημένο μας αυτό νησί, που είναι πλούσιον εις τον πολιτισμόν, εις την θρησκευτικότητά του, εις την ευσέβειάν του και εις την ιστορίαν του, από την αρχαιότητα έως των ημερών μας, είναι οι προστάται και οι πολιούχοι του ηγιασμένου αυτού τόπου, και αυτοί είναι :

✓ Ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Δανιήλ ο εν τη μικρά νήσω Γραμβούση παρά τη νήσω της Θάσου ασκήσας,

✓ Ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Ευθύμιος ο εν Θάσω ασκήσας,

✓ Ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Λουκάς ο παρά τη ιερά Μονή του Αρχαγγέλου εν Θάσω ασκήσας,

✓ Ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Ευφρόσυνος ο συγχωρημένος ο εκ Θάσου καταγόμενος και εν τω αγιωνύμῳ Όρει του Άθω ασκήσας,

✓ Ο άγιος ένδοξος Νεομάρτυς Ἰώαννης ο νέος, ο εν Μαριαίς της Θάσου γεννηθείς και εν Κωνσταντινουπόλει μαρτυρήσας, και

✓ Η οσία μήτηρ ημών και ομολογήτρια Χάιδω, η εκ Στανού της Χαλκιδικής καταγομένη και εν Θάσω ασκήσασα.

 

Εφέτος θα εορτάσωμεν την Σύναξιν των αγίων μας, τηρουμένων όλων των απαραιτήτων υγιειονομικών μέτρων ένεκα της πανδημίας το επόμενον ΣΑΒΒΑΤΟΝ 5ην Σεπτεμβρίου εις τον ιερόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας της Θάσου και την επομένην ΚΥΡΙΑΚΗΝ 6ην Σεπτεμβρίου εις τον ιερόν Ναόν αγίας Τριάδος Λιμένος της Θάσου, βάσει του παρακάτω προγράμματος :

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 5-9-2020

7.30 μ.μ. : Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής εις τον ιερόν Ενοριακόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίας της Θάσου. 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6-9-2020

7 π.μ. : Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον ιερόν Ενοριακόν Ναόν αγίας Τριάδος Λιμένος της Θάσου. 

 

    11 π.μ. : Η Δοξολογία εις τον ιερόν Ναόν αγίας Τριάδος Λιμένος της Θάσου επί τω εορτασμώ της ιεράς Συνάξεως των αγίων της Θάσου.

 

Εις τας ως άνω ιεράς Ακολουθίας προεξάρχη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος. 

 

Είσθε όλοι προσκεκλημένοι.-

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.-

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΒούλωσε και πάλι αγωγός της ΔΕΥΑΚ απο μάσκες και αντισηπτικά μαντηλάκια