«Για εμάς ακόμη δεν ξεκίνησε το καλοκαίρι. Έχουμε δύο μήνες γεμάτους μπροστά μας, μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, ώστε να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε περιστατικό πυρκαγιάς εκδηλωθεί» όπως δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, πύραρχος, Νικόλαος Μπαλατσούκας, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά σε όλους ότι η αντιπυρική περίοδος επί της ουσίας τώρα αρχίζει, ενώ κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς μέσα ή κοντά σε δασικές εκτάσεις.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπαλατσούκας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας λαμβάνει όλα τα μέτρα, ανάλογα πάντα και με τον δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο 3 για την περιοχή μας, γεγονός που σημαίνει περισσότερες περιπολίες με σκοπό να καλυφθεί όσο το δυνατόν το μεγαλύτερο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας. Ήδη περιπολεί μικτό κλιμάκιο σε Θάσο και Καβάλα όταν ο δείκτης είναι υψηλός, ενώ στις περιπολίες μετέχουν από αέρος και τα αεροσκάφη PZL από τις 11 το πρωί και μετά.

ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

«Πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Υπάρχουν διάσπαρτες περιπολίες και οι ίδιοι διοικητές των Π.Υ. της Περιφερειακής Ενότητας είναι έξω και σε διαρκή επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε το όποιο περιστατικό συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Ερωτηθείς για το αν είναι επαρκείς οι δυνάμεις πυρόσβεσης σε Καβάλα και Θάσο, ο κ. Μπαλατσούκας απάντησε ότι «Έχουμε προσωπικό, αλλά θα ήταν καλύτερο να είχαμε πολύ περισσότερο. Κακά τα ψέματα ποτέ δεν φτάνει το προσωπικό, ειδικά σε μια Περιφερειακή Ενότητα όπως η Καβάλα, που έχει μεγάλη επικινδυνότητα και μεγάλο δασικό ορεινό όγκο. Πρέπει να μπορούμε να καλύπτουμε καίρια σημεία για να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις».

ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας στάθηκε επίσης, και στο γεγονός του ότι ορισμένοι αγρότες συνεχίζουν να βάζουν φωτιές, όπως πρόσφατα συνέβη στο Αγίασμα, με τους καπνούς να φτάνουν μέχρι και την πόλη της Καβάλας!

Όπως ανέφερε «Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί άμεσα και πάλι. Είναι περιττές οι φωτιές αυτές, δεν πρέπει να τις βάζουν οι αγρότες το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Είναι ένα θέμα που θα το συζητήσω με τους τοπικούς φορείς το επόμενο διάστημα για να δοθεί άμεσα μια λύση στο πρόβλημα αυτό που δυστυχώς συνεχίζεται».

Καταληκτικά, ο κ. Μπαλατσούκας κάλεσε τους πολίτες, ειδικά όσους διαμένουν σε εξοχικές κατοικίες κοντά σε δασικές εκτάσεις, να έχουν καθαρούς από χόρτα και ξερά κλαδιά τους εξωτερικούς χώρους τους, αλλά και να καλούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία με το που θα αντιληφθούν καπνό ή εστία φωτιάς.

Προηγούμενο άρθροΕίναι γονιδιακή θεραπεία τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού;
Επόμενο άρθροΝαι στα εμβόλια αλλά όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λένε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας