%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%84%ce%b5%ce%b5-1-800x445

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου θα διοργανώσουν ημερίδα στις 28 Νοεμβρίου για την καύση των καλαμιών στα χωράφια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζαφείρη Μυστακίδη επιδίωξη τους είναι να εκλείψει  το πρόβλημα.

Όπως τόνισε αρχικά «Ετοιμάζουμε μια εκδήλωση μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο και το Δήμο Νέστου στην περιοχή της Χρυσούπολης, μια ενημέρωση για το πρόβλημα της παράνομης καύσης των υπολειμμάτων των καλαμιών.

Αλλά και της καύσης που γίνεται μέσα στα κανάλια της περιοχής. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης θα έχουμε κάποιους ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να μας μιλήσουν και να μας πουν γιατί δεν είναι ωφέλιμη η καύση στα κτήματά τους. Θα είναι εκεί και εκπρόσωποι των υπηρεσιών αλλά και του ΟΠΕΚΕΠΕ μια και υπάρχουν κυρώσεις για αυτούς που καίνε παράνομα, κυρώσεις αναφορικά με τις κοινοτικές ενισχύσεις που παίρνουν κάθε χρόνο.

Γενικά είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που γίνεται στην περιοχή. Τα τελευταία 6-7 χρόνια κάνουμε ενημερώσεις και ευτυχώς έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ξεκινάμε λοιπόν και φέτος την αντίστοιχη δράση μας και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, να έρθει ο κόσμος να ενημερωθεί και να δράσει αναλόγως».

ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ο ίδιος σε ό,τι αφορά την καύση των καλαμιών δήλωσε ότι  «Είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί γενικότερα την ελληνική επικράτεια, γενικά την περιοχή των Τεναγών. Εκεί έχει ξεκινήσει μια δραστηριότητα ενημέρωσης και νομίζω ότι είναι η πρώτη δράση που ξεκίνησε και μάλιστα έφερε αποτελέσματα. Διότι μετά την ενημέρωση πάψαμε να βλέπουμε αυτό το τοπίο με την αιθαλομίχλη να αιωρείται παντού.

Έφυγε αυτή η κάπνα και σχεδόν ξεχάσαμε πως ήταν εκείνη η εικόνα. Είμαστε σε πολύ καλύτερο στάδιο. Βέβαια υπάρχουν παραγωγοί που συνεχίζουν και εμείς βέβαια ομοίως συνεχίζουμε και δεν σταματάμε την ενημέρωση» σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ: Ζει πραγματικά το Πολυτεχνείο;
Επόμενο άρθροΑ.Τσίπρας: Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και επιτροπεία