Πριν από λίγο ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρωθυπουργό, ζητώντας το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με έντονο προβληματισμό αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σας μεταφέρουμε την αγωνία και την απόγνωση που βρίσκεται ο Εμπορικός κόσμος της Καβάλας, ως προς την εξέλιξη του δεύτερου lockdown και τη φημολογούμενη παράταση του για το λιανικό εμπόριο, ακόμη και μέχρι λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, όμως το λιανικό εμπόριο έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης του ιού, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά, είναι μικρή και ελεγχόμενη ακόμη και σε εορταστικές περιόδους.

Η κλιμακούμενη υγειονομική κρίση οξύνει ολοένα και περισσότερο την οικονομική κρίση, με ξεκάθαρη πλέον την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου κρίνεται επιτακτικό άμεσα, καθώς ο μηδενικός τζίρος επί εβδομάδες και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις, απειλούν την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και τις δεκάδες θέσεις εργασίας σε αυτές.

Οι παρενέργειες στη ρευστότητα, στα οικονομικά μεγέθη, στη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι περισσότερο αρνητικές από ποτέ.

Ζητάμε την επαναφορά της αγοράς σε πλήρη λειτουργία άμεσα, με πρώτα τα μικρά και μεσαία καταστήματα, φυσικά με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα αυτή την δύσκολη περίοδο, τις οικονομικές επιπτώσεις της οποίας θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη κι αν παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο εμπορικός μήνας για όλο το δυτικό κόσμο και κάθε χαμένη μέρα, θα επιφέρει περισσότερα κλεισίματα επιχειρήσεων και απώλειες θέσεων εργασίας.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία στο αμφιθέατρο της Π.Ε Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης»
Επόμενο άρθροFacebook: Προβλήματα με τη λειτουργία του messenger – Πού «έπεσε» η εφαρμογή