Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος έστειλε επιστολή στην  Περιφέρεια όπου επισημαίνει την ανάγκη ολοκλήρωσης της Περιμετρικής Οδού Καβάλας. Τώρα μάλιστα που έχει καταρρεύσει και η γέφυρα στο παλιό Νοσοκομείο και έχει διογκωθεί το κυκλοφοριακό της Καβάλας…

Γι’ αυτό το θέμα είπε ότι «έστειλα μία επιστολή διότι εκ των πραγμάτων ενημερώνομαι και εγώ και οι περιφερειακοί σύμβουλοι μέσα από ανακοινώσεις στο περιφερειακό συμβούλιο ή μέσα από Δελτία Τύπου. Ως εκ τούτου, αντί να μπω κι εγώ σε μία αντίστοιχη λογική και να απαντήσω με ένα Δελτίο Τύπου, μπήκα στη διαδικασία –επειδή τα γραπτά μένουν- να στείλω μία επιστολή στην οποία να πω ότι εκ των εξ αναγγελθεισών μελετών –οι δύο υπάρχουν, άρα κακώς συζητάμε γι’ αυτές και θα πρέπει να συζητήσουμε για τα έργα- και από την άλλη μεριά τα χρήματα τα οποία δεν θα διατεθούν γι’ αυτές τις μελέτες, θα πρέπει να δοθούν προκειμένου να τελειώσουμε το θέμα της περιμετρικής οδού. Είναι ένα θέμα σοβαρό, μεγάλο, ενώ ποτέ δεν είπα ότι η περιμετρική δεν πρέπει να γίνει. Εξακολουθώ να λέω ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Καβάλα και μάλιστα είναι ένας δρόμος ο οποίος οπωσδήποτε μπορεί να κοπούν δέντρα για να φτιαχτεί αλλά οπωσδήποτε το περιβαλλοντικό όφελος που θα φέρει στην Καβάλα θα είναι αντίστοιχο με αυτό το οποίο έφερε η περιμετρική της Θεσσαλονίκης».

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Μελέτες υπάρχουν γι’ αυτό το έργο. Είναι σε μία διαδικασία ολοκλήρωσης. Μέχρι και περιβαλλοντικοί όροι υπάρχουν. Το ζήτημα είναι ποια είναι η προτεραιότητα. Για μένα αυτήν τη στιγμή οι προτεραιότητες στο ηπειρωτικό μέρος του νομού είναι η περιμετρική της πόλης, ο Ε61 στον οποίο βλακωδώς συμπεριφέρθηκε η Εγνατία Οδός ΑΕ αλλά λανθασμένη ήταν και η αντίδραση του κοινού της πόλης. Ήμουν ο μόνος που είπα ας κοπούν τα δέντρα αλλά να τελειώσει η μελέτη τώρα αφού μας εκβιάζει η Εγνατία Οδός, τώρα να γίνει. Κι από την άλλη μεριά, θα πρέπει να δούμε και τον δρόμο ο οποίος θα ξεκινάει από το αεροδρόμιο και από τη μία πλευρά θα καταλήγει στην Εγνατία Οδό κι ο άλλος δρόμος θα ξεκινάει από το αεροδρόμιο και θα καταλήγει στο λιμάνι της Κεραμωτής».

Για το αν υπήρξε κάποια απάντηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ, απάντησε αρνητικά.

Προηγούμενο άρθροΤη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις
Επόμενο άρθροΆνοιξε η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου και για την Θάσο