Επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση έστειλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κώστας Πεφάνης, όπου αναφέρονται οι δημοτικοί σύμβουλοι που απουσιάζουν άνω των 3 συνεδριάσεων από τις συνεδριάσεις του Σώματος. Ο κ. Πεφάνης διευκρίνισε ότι είναι υποχρεωμένος να προβεί σε αυτή την ενέργεια βάση της κείμενης νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μία τυπική επιστολή, υπηρεσιακή, η οποία επιβάλλεται από το Νόμο του Καλλικράτη και μετέπειτα του Κλεισθένη, που ορίζουν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επειδή έχει γίνει ντόρος τελευταία από την παράταξη του κ. Βέρρου που κυρίως απουσιάζει ηθελημένα από τις συνεδριάσεις, από τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ απουσιάζουν και κάποιοι άλλοι για δικούς τους λόγους, θα επαναλάβω ότι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και οι ενέργειες του προέδρου καθοδηγούνται και ελέγχονται από τις συγκεκριμένες διατάξεις. Γενικά πρέπει να επιβάλλεται η νομιμότητα. Ο νόμος λέει ότι αν ένας δημοτικός σύμβουλος για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις απουσιάζει αδικαιολόγητα, τότε έχω την υποχρέωση ως πρόεδρος να ενημερώσω την προϊστάμενη αρχή που είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Επίσης αναφέρεται ότι αν κάποιος σύμβουλος λείπει για συνεχόμενους 3 μήνες, τότε πάλι ενημερώνεται η Αποκεντρωμένη και εκεί μπορεί να επέλθει και η παύση του δημοτικού συμβούλου.

Παρά την επικοινωνία που είχα με την παράταξη του κ. Βέρρου κυρίως, επιμένουν για τους δικούς τους λόγους, πολιτικούς όπως λένε, να μην συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο. Σεβαστό, μεν, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να εφαρμόσουμε το νόμο. Είναι και άλλοι 4 δημοτικοί σύμβουλοι, άλλοι απουσιάζουν δικαιολογημένα και άλλοι ίσως αδικαιολόγητα. Αυτό θα το κρίνει η Αποκεντρωμένη. Εγώ οφείλω να ενημερώσω την προϊστάμενη Αρχή. Δεν μπορούμε να εφαρμόζουμε τον κανονισμό κατά το δοκούν. Ιδίως ο κ. Βέρρος που όλα αυτά τα χρόνια είναι υπέρμαχος της τυπικότητας και της νομιμότητας, δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί να μην εφαρμόζουμε τον κανονισμό. Μας έχει δημιουργήσει θέμα για ανούσιες τυπικότητες και για κάτι τόσο βασικό που υπάρχουν ιδιαίτερες ποινές για όλους, δεν μπορεί να απαιτεί να μην εφαρμόσουμε το νόμο.

Ο κ. Βέρρος επιμένει σ’ αυτήν την τακτική και στις 3 Μαρτίου θα συμπληρωθούν 3 μήνες απουσίας. Παρά την επικοινωνία που είχαμε, ο δήμαρχος κι εγώ, δεν επιθυμεί να επανέλθει με την παράταξή του. Δεν γνωρίζω αν έχει επιλέξει να φύγει από το δημοτικό συμβούλιο μ’ αυτόν τον τρόπο. Οι πολίτες ψηφίζουν τους συμβούλους για να λύνουν τα προβλήματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κι όχι στο δρόμο ή στα ραδιόφωνα».

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Για τη δικαίωση της κας Ιωσηφίδου στο θέμα των ανταποδοτικών τελών είπε «την ευχαριστώ πολύ γιατί με δικαίωσε για την απόφαση που είχα λάβει εγώ. Είχε ειπωθεί ότι ο πρόεδρος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, την ψηφοφορία, ήταν στημένη όλη η κατάσταση. Άκουσα πολλές κατηγορίες και ψέματα και τελικά η κα Ιωσηφίδου που στράφηκε κατά της απόφασης όπως πάρθηκε και τελικά εγκρίθηκε για λόγους τυπικότητας. Η απόφαση περί αλλαγής ανταποδοτικών τελών του Δήμου Καβάλας, είχε κατέβει μία δεύτερη πρόταση της παράταξης του κ. Ξανθόπουλου που ψηφίστηκε με πλειοψηφία. Υπήρχαν πολλές ενστάσεις. Η απόφαση απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους από την προϊστάμενη αρχή ότι δεν έγινε σωστά η ψηφοφορία. Και το σκεπτικό της απόφασης ήταν λάθος. Η κα Ιωσηφίδου στράφηκε κατά της ακύρωσης της απόφασης και δικαιώθηκε ότι σωστά πάρθηκε η απόφαση, η διαδικασία ψήφισης έγινε όπως έπρεπε και δικαιώνει τις ενέργειές μου. Και την ευχαριστώ γι’ αυτό».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Παραλλαγή, στέλεχος και μετάλλαξη είναι διαφορετικά πράγματα – Να ξέρουμε τι λέμε
Επόμενο άρθροΚανονικά η έκδοση βεβαίωσης οφειλής ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ μετά απο παρέμβαση των Επιμελητηρίων Καβάλας-Δράμας