Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης και εγκαλεί του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να δώσουν εξηγήσεις, αν θα ψηφίσουν την συμφωνία.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «κάθε άλλο παρά σκληρή είναι η επιστολή μπροστά σ’ αυτό που θα περιμένει τους κυρίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Θυμίζω τι κάναμε στο παρελθόν με τα μνημόνια που ψήφιζε η Νέα Δημοκρατία και τι κάναμε στους βουλευτές της, όταν ήμουν εγώ πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Φτάσαμε σε ένα σημείο που σήμερα κινδυνεύει η ιστορία εκατοντάδων ετών, κινδυνεύει ένα πρόβλημα των Σκοπίων να γίνει πρόβλημα της Ελλάδας. Και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο η σημερινή κυβέρνηση δεν το αντιμετωπίζει έτσι, και το αντιμετωπίζει σαν δικό μας πρόβλημα. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Και για ποιον λόγο να παραχαραχτεί η ιστορία και να δημιουργηθούν στο μέλλον, ενδεχομένως διαφορετικές ιστορικές παραστάσεις για τις επόμενες γενιές».

ΚΑΠΟΤΕ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…

Πρόσθεσε δε πως «Θα θυμίσω στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν ήμουν πρόεδρος στην Ομοσπονδία, μαζί μου έβγαιναν στους δρόμους και χτυπούσαν τις κατσαρόλες για να μην ψηφίσει ο Σαμαράς τα μνημόνια. Μαζί μου, αυτοί οι τρεις. Είναι δυνατόν, τώρα αυτοί να μείνουν στο απυρόβλητο και να επιτρέψουν οι ψηφοφόροι της Καβάλας να τους αφήσουν να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών; Δεν είναι δυνατόν. Έχω ενημερώσει ήδη τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παναγιωτίδη, έχω ζητήσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες. Εμάς σαν Ομοσπονδία δεν μας ενδιαφέρει το ποιος κυβερνά. Μας ενδιαφέρει, όμως, πώς μας κυβερνά. Οπότε, η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης πραγματικά δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μας πούνε ξεκάθαρα οι τρεις βουλευτές της Καβάλας εάν προτίθεται να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών και να καταδικάσουν τη Μακεδονία και όλους εμάς τους Μακεδόνες στα επόμενα έτη. Αυτό μας ενδιαφέρει και μ’ αυτό θα ασχοληθούμε το επόμενο διάστημα. Κι αυτή η επιστολή ήταν η πρώτη, ήταν το ελάχιστο δυνατό ερώτημα. Και τους παρακαλώ και τους προκαλώ να μου απαντήσουν άμεσα. Διότι δεν είναι μόνο δικό μου ερώτημα, το αναφέρω και στην επιστολή. Τα 2500 άτομα δεν είναι ψέματα. Έχω ρωτήσει έναν- έναν. Να ξεκινήσουν να μου απαντήσουν, λοιπόν, τι προτίθεται να κάνουν. Κι αν δεν θέλουν να το κάνουν σε μένα, σε λίγο καιρό θα το κάνουν και θεσμικά.

Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μια ψηφοφορία για το θέμα της κυβέρνησης. Εμένα προσωπικά στην παρούσα φάση δεν με ενδιαφέρει αυτό. Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά και θεσμικά, είναι να μην υπάρξει συμφωνία των Πρεσπών. Είναι ένα πρόβλημα των Σκοπίων και δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της Ελλάδας».

Προηγούμενο άρθροΟι Παλαίμαχοι του ΑΟΚ ετοιμάζουν τριπλή γιορτή
Επόμενο άρθροΚατάληψη στο 3ο και 4ο ΓΕΛ Δράμας για τη Μακεδονία