drama-ast-autokinita-1-1021x575

Εξαρθρώθηκε από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας Δράμας, εγκληματική οργάνωση, που έκλεβε αυτοκίνητα και τα μεταπωλούσε σε ανυποψίαστους πολίτες σε περιοχές της Αττικής, της Δράμας και της Καβάλας.

Η οργάνωση αποτελούνταν από 13 άτομα, ενώ στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 7 μέλη της. Ηγετικό μέλος είναι ένας 55χρονος που διατηρεί αντιπροσωπεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή της ΑΜΘ. Από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης, εκτιμάται ότι έχουν υπεξαιρεθεί τουλάχιστον τριάντα οκτώ (38) οχήματα, ενώ έχουν εκδοθεί εικονικά τιμολόγια ύψους άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2010 μέχρι και το προηγούμενο μήνα. Τα μέλη της έκλεβαν αυτοκίνητα, κυρίως από περιοχές του νομού Αττικής και στη συνέχεια παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους (αριθμούς πλαισίου και κινητήρων), με στοιχεία οχημάτων ίδιας μάρκας και τύπου για τα οποία είχε δηλωθεί ακινησία ή ολική καταστροφή.
Σε κάποιες περιπτώσεις προέκυψε ότι τα οχήματα τα διέθεταν σε τρίτα άτομα για αξιόποινες πράξεις αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.
Επίσης, κάνοντας χρήση των στοιχείων του ανθρώπων που έχουν πεθάνει ή πλαστών στοιχείων άλλων ατόμων, προέβαιναν στη σύσταση εικονικών εταιριών, εκδίδοντας εικονικά– πλαστά παραστατικά
Η αστυνομία έχει κατασχέσει, μεταξύ άλλων, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 6.200 ευρώ, πλήθος πλαστών αντικειμένων και εγγράφων, κινητά τηλέφωνα και φυσίγγια
Οι συλληφθέντες, έξι άντρες και μια γυναίκα, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

Προηγούμενο άρθροΝέα δημοσκόπηση! Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με διπλάσιο ποσοστό
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Παγγαίου