Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η τουριστική κίνηση στην Θάσο όπως το επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η Θάσος έχει πάρα πολύ κόσμο και νομίζω ότι θα σπάσει πολλά ρεκόρ τον Αύγουστο του 2021 σε μία covid εποχή. Υπάρχουν πολλοί τουρίστες κι επισκέπτες κυρίως από Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία.

Υπήρξαν πολλοί Έλληνες τη βδομάδα του δεκαπενταύγουστου. Ανεπίσημα νούμερα κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες φέτος στο νησί. Αυτό είναι πολύ θετικό κι αισιόδοξο μήνυμα για την τοπική οικονομία και τους ανθρώπους που έχουν επενδύσει και προσπαθούν ζωντανοί μετά την περσινή καταστροφική χρονιά».

Για την καθυστέρηση πλοίου στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου είπε ότι «είναι μεγάλη δυσφήμιση για την περιοχή και τις συγκοινωνίες μας, το να έχουμε αξιόμαχα και υψηλής ποιότητας σκάφη στην Κεραμωτή από τις ίδιες εταιρείες και να βλέπουμε την υποβάθμιση της γραμμής Καβάλας- Πρίνου. Τόσο συχνές βλάβες, συν το μέγεθός του. Δεν μπορούμε να έχουμε από τη μία σκάφη στην Κεραμωτή με χωρητικότητα 150 οχήματα και 500-600 ανθρώπους κι εδώ να έχουμε ένα πλοίο με πολύ χαμηλή χωρητικότητα. Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια για τα δρομολόγια σ’ αυτήν τη γραμμή που υποβαθμίζεται συνεχώς».

ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ

Για την τουριστική κίνηση σε Πέραμο, Κεραμωτή, Καβάλα κλπ, είπε ότι «υπάρχει κι εδώ μια καλή δυναμική με πολλές πληρότητες που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Οι χώροι της εστίασης ασφυκτιούν ιδιαίτερα σε Πέραμο, Ηρακλείτσα, Αμμολόφους. Βλέπουμε ότι τελικά ο κόσμος είχε τη διάθεση μετά από ένα χρόνο κλεισμένος να βγει και να διασκεδάσει. Κρατούνται σχετικά καλά τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού. Όμως βλέπουμε και μια έξαρση στην περιοχή μας κι αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε. Μας προβληματίζει και θέλουμε να αποφύγουμε το τοπικό lock down.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές στην Θάσο αλλά και σε άλλες περιοχές, δεν υπάρχει αισχροκέρδεια. Υπάρχουν κάποιες αυξήσεις αφού έχουν ανέβει τα κοστολόγια αλλά δεν είδα κάτι μεμπτό. Οι άνθρωποι του τουρισμού και τις εστίασης προσπαθούν να καλύψουν κάποιες ζημιές μέσα σ’ αυτούς τους 2-3 μήνες αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όση αισχροκέρδεια και να κάνει κάποιος. Και οι ίδιοι δεν περίμεναν τόσο μεγάλο τουριστικό ρεύμα, αντιμετώπισαν κάποια στιγμή και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και προσπαθούν να σώσουν αυτό που είχαν χάσει το προηγούμενο διάστημα».

Προηγούμενο άρθροΑμφίβολη η Λευκή Νύχτα για την αγορά της Καβάλας λόγω κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο«Ξεπεράσαμε κατά πολύ το όριο του 50% σε σχέση με το 2019», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός