Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, αποφάσισε ομόφωνα να σας γνωστοποιήσει τα παρακάτω :

Τις προηγούμενες μέρες, ήρθε σε γνώση μας η προετοιμασία της δημοτικής αρχής να επιβάλει αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στους λογαριασμούς των νοικοκυριών και των καταστημάτων.

Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος έχει υπογράψει τη σχετική εισήγηση του τμήματος εσόδων και περιουσίας της διεύθυνσης οικονομικών του δήμου και σε κάθε δημόσια παρέμβασή του το επιβεβαιώνει.

Από τη σχετική εισήγηση προκύπτει ότι οι αυξήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 45% έως 67% ενώ θα ελαφρυνθούν με έκπτωση της τάξης των 30% ως 60% ιδιοκτησίες πάνω από 6000τμ. Από εδώ μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η νέα διοίκηση ετοιμάζεται να επιβαρύνει τα νοικοκυριά και τα μικρά καταστήματα με νέα φοροαφαίμαξη.

Οι επαγγελματίες πληρώνουμε έτσι κι αλλιώς διπλά χαράτσια, στα σπίτια και στα καταστήματά μας, πληρώνουμε ακριβά τη χρήση πεζοδρομίων και μια σειρά άλλα χαράτσια χωρίς να έχουμε τις παροχές που έχουμε ανάγκη.

Διαφωνούμε με τη λογική του «σφιχτού δημοσιονομικού πλαισίου» που επικαλούνται κάθε φορά δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες ενώ συνεχίζουν τις εκπτώσεις στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Ήδη, μεγάλο μέρος των επαγγελματιών παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε χρέη από τη δυσβάσταχτη φορολογία, χρέη στον ασφαλιστικό φορέα και χρέη σε τρίτους. Δεν αντέχουμε άλλη επιβάρυνση και απαιτούμε από το δημοτικό συμβούλιο, που πριν λίγους μήνες ζήτησε τη ψήφο μας, να προχωρήσει σε μείωση όλων των δημοτικών τελών κατά 30% για τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά.

Αν χρειάζεται χρήματα ο Δήμος να ζητήσει από τη κεντρική διοίκηση (κρατικό προϋπολογισμό) που μας απομυζεί τόσα χρόνια και να φορολογήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις ( πολυκαταστήματα, τράπεζες, αλυσίδες κλπ).

Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το ήδη μειωμένο εισόδημά μας, με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα χρειαστεί, μαζί με άλλα επαγγελματικά σωματεία και τους συνδημότες μας.

Προηγούμενο άρθροΤι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ για το κοινωνικό μέρισμα και το επίδομα θέρμανσης
Επόμενο άρθροΚατατέθηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο