Η εβδομάδα που διανύουμε μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας έχει καθιερωθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος κάθε χρόνο ως εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής. Η Ιερά Μητρόπολή μας δια του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής συμμετέχοντας στον εορτασμό αυτόν διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εορταστική ενημερωτική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί το ιεραποστολικό έργο της τοπικής μας εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο.
Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα αποδώσει ύμνους της εορτής του Ευαγγελισμού και μαθητές θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο «Ο φωτεινός δρόμος των μαθητών». Ο δικηγόρος Παύλος Γεωργιάδης θα ομιλήσει με θέμα «Ο Ευαγγελισμός των Εθνών», ενώ το έργο του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής θα παρουσιασθεί μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό που θα προβληθεί.

Το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως μας δραστηριο-ποιείται στον χώρο της Ουγκάντα εδώ και 45 χρόνια. Για πρώτη φορά το 1992 κλιμάκιο του Γραφείου με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Προκόπιο, βρέθηκε στην Ουγκάντα, για να εγκαινιάσει τον πρώτο ναό που χτίσθηκε εκεί με χρήματα Καβαλιωτών, τον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου στο Νακαμπάλε. Εφεξής πραγματοποιήθηκαν άλλες πέντε ιεραποδημίες.

Με την οικονομική ενίσχυση των Καβαλιωτών και με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας, έχουν οικοδομηθεί οι ιεροί ναοί του Αγίου Παύλου στο Νακαμπάλε, του Αγίου Λουκά στο Καμπόγκε, του Αγίου Σίλα στο Καλαγκαλά, του Αγίου Παύλου στο Κικιούσα, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Γκαβού, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και της Αναστάσεως στην Λίρα, του Αγίου Βασιλείου στο Κικουάνια και της Αγίας Δροσίδος, ενώ ολοκληρώνεται ο ναός του Αγίου Τιμοθέου στο Μπουαμπό. Επίσης έχουν χτιστεί τα σχολεία στο Νακα-μπάλε, στο Γκαβού, στο Κικουάνια στην Ουγκάντα και το Σχολείο στο Αμπάνι της Μαδαγασκάρης.

Επίσης συνεχίζεται το πρόγραμμα της αναδοχής για τριακόσια τριάντα (330) παιδιά. Δίνονται υποτροφίες σε φοιτητές για σπουδές στην Ελλάδα και στην Ουγκάντα. Προσκαλούνται και φιλοξενούνται ιερείς για επιμόρφωση στην Ελλάδα και ενισχύονται το Ιεραποστολικό Κέντρο της Καμπάλα, το νοσοκομείο και τα περιφερειακά Ιατρεία.

Η ανέχεια, οι ασθένειες, το AIDS, ο αναλφαβητισμός, η εκμετάλλευση μαστί-ζουν τον λαό της Ουγκάντα και πρωτίστως τα μικρά παιδιά. Η προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως αποτελεί μια μικρή ακτίδα φωτός, που αποπειράται να φωτίσει τα σκοτάδια της μαύρης Ηπείρου.

Η παρουσία όλων στην εκδήλωση θα αποτελέσει αφορμή για να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να συνεχισθεί το ιεραποστολικό έργο προς δόξαν Θεού και της Εκκλησίας Του.

Προηγούμενο άρθροΒρυξέλλες: Μακέλευσαν την καρδιά της Ευρώπης – Ολονύχτιες έρευνες για τον Τζιχαντιστή που διέφυγε – Συναγερμός στα σύνορα με τη Γερμανία
Επόμενο άρθροΜπουκάλα έμεινε ο γαμπρός, απατεώνας ο προξενητής…!