Τσαρουχά-778x580

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, την Παρασκευή εγκαινίασε την 24η Διεθνή Έκθεση Kavala Expo, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας, στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη.

Στον χαιρετισμό της, η Υφυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν θα αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία να αποτελέσει η Καβάλα κεντρικό πόλο της παραγωγικής και αναπτυξιακής προσπάθειας, που ξεκινάει αυτές τις μέρες, μέσα από την ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου. «Ο σχεδιασμός μας γίνεται ολοκληρωμένα και πατάει σε σταθερές βάσεις. Δεν επαναλαμβάνουμε έωλες και αμφίβολης νομιμότητας επιλογές, απλά και μόνο για να κερδίσουμε προσωρινά τις εντυπώσεις, αφήνοντας όμως τεράστια προβλήματα στη συνέχεια» σημείωσε χαρακτηριστικά. Η υφυπουργός καταληκτικά κάλεσε τους συμμετέχοντες στη Καβάλα Expo, όπως και όλους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, να ενημερωθούν για τον νέο αναπτυξιακό και για το νέο ΕΣΠΑ και να μη χάσουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Βόρεια Ελλάδα σύντομα θα είναι επίκεντρο οικονομικών διεργασιών που θα εκτείνονται σε ολόκληρη τη Βαλκανική Χερσόνησο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης στην ομιλία του άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τα Επιμελητήρια. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η σκληρή φορολογία έχει οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Λίγο πριν την ομιλία της κ. Τσαρουχά, εκδηλώθηκε δυναμική παρέμβαση των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιμασμάτων και σύντομη ομιλία του προέδρου του Σωματείου τους κ. Βογιατζίδη, ενώ προκλήθηκε μία ολιγόλεπτη ένταση με τους απολυμένους να καταφέρονται εις βάρος του κ. Τσατσούλη, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια.

Προηγούμενο άρθροΆγριο «ψαλίδι» στις συντάξεις χηρείας
Επόμενο άρθροΠλειστηριασμοί: Στο σφυρί 21 ακίνητα από την εφορία