Ένα ακόμη Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αποκτούν οι κάτοικοι της Θασου. Πρόκειται για το ΚΕΠ Λιμεναρίων, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11.30, στο χώρο του Νέου ΚΕΠ στα Λιμενάρια Θάσου.

Η δημιουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Λιμενάρια για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της νότιας Θάσου, αποτελούσε και αποτελεί ένα διαρκές αίτημα των Θασίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, μειώνοντας, μεταξύ άλλων, σημαντικά τις μετακινήσεις τους.

Ένα διαρκές αίτημα των Θασίων παίρνει σάρκα και οστά….

Το θέμα του ΚΕΠ των Λιμεναρίων απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Θάσου το απόγευμα της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου 2020 καθώς προτεραιότητα του Δήμαρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη αποτελούσε η δημιουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Λιμενάρια για την κάλυψη των αναγκών της νότιας Θάσου.Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση με ομόφωνη απόφαση έκρινε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ την ανάγκη μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση και λειτουργία νέου τμήματος ΚΕΠ στα Λιμενάρια.

Για το θέμα του ΚΕΠ των Λιμεναρίων  ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης και ο βουλευτής Καβάλας κ. Λαζαρίδης  είχαν βάλει ως μία σημαντική προτεραιότητα τη δημιουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Λιμενάρια για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της νότιας Θάσου. Σύμφωνα με έρευνά τους, παλαιότερα, τα ΚΕΠ βρίσκουν απόλυτα ικανοποιημένους τους πολίτες από τις υπηρεσίες που παρέχουν. Κατόπιν  συνεννόησης του κ. Λαζαρίδη με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον κ. Γεωργαντά,  είναι θετική η ηγεσία για την ένταξη και δημιουργία ενός ΚΕΠ στα Λιμενάρια.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης δήλωσε σχετικά με το θέμα αυτό:

Η στελέχωσή του, θα γίνει με υπαλλήλους που θα προέρχονται από τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου Θάσου. Ο εξοπλισμός και τα έξοδα λειτουργίας του, θα καλύπτονται αποκλειστικά από το Δήμο. «Πάρα τις έκτακτες καταστάσεις που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις άρχισαν να υλοποιούνται ακόμη και αν κάποιοι τις χαρακτήριζαν αδύνατες και ουτοπικές. Με καθαρούς στόχους, μεθοδικότητα και συλλογική προσπάθεια συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς όφελος όλων των κατοίκων της Θάσου»

Προηγούμενο άρθροΣοκολάτα: Από ποια σοβαρή ασθένεια μας προστατεύει – Τι έδειξε νέα μελέτη
Επόμενο άρθροΕφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος