Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η αγοραστική κίνηση στις Λαϊκές Αγορές Καβάλας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών κ. Σωτήρης Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα 2 χιλιομέτρων για τις μετακινήσεις των καταναλωτών στις Λαϊκές Αγορές.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στην Ελευθερούπολη (σ.σ. χθες) δεν βρέχει και βγάζουμε μεροκάματο. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αμυδρή κίνηση και φοβηθήκαμε μήπως οφείλεται στα καινούργια μέτρα της κυβέρνησης που μπέρδεψαν τον κόσμο, όπως αυτό με τα 2 χλμ. Αυτά τα 2 χιλιόμετρα δεν ισχύουν μέσα στο Δήμο Καβάλας αλλά και στους άλλους δήμους. Μπορούμε να ψωνίζουμε στα μαγαζιά και στη λαϊκή. Αυτό θα ισχύει και για το Σάββατο (σ.σ. σήμερα)».

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Για το Πολυνομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές με το οποίο αντιδρούν είπε ότι «έχουμε εξελίξεις. Από τα 10 άρθρα που μπήκαν μέσα έχουμε καταφέρει να αρθούν τα 3-4. Είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις, δεν θα βγει στη διαβούλευση είπε η κυβέρνηση αν δεν κατασταλάξουμε πρώτα κι εμείς στο τι πρέπει να γίνει. Ευελπιστούμε ότι μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα θα καλυτερεύει το θέμα. Έχουμε καταφέρει αρκετά, αλλά όχι κάποια που είναι πολύ σημαντικά. Ευελπιστούμε να τα αποτρέψουμε όλα καθώς είναι καθοριστικά για το μέλλον των λαϊκών αγορών και των εργαζόμενων τους. Την Πέμπτη υπήρχε μία συνάντηση των Ομοσπονδιών μας με τον υπουργό. Καταφέραμε κάτι. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε κατέβει στην Αθήνα κι εμείς σαν σωματεία και καταφέραμε να περάσουμε κάποια πραγματάκια. Ελπίζουμε στο τέλος να άρουμε τα μέτρα που δεν ευνοούν τις λαϊκές».

Προηγούμενο άρθροΑπαντήσεις του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας σε ΣΥΡΙΖΑ και Ποτόλια
Επόμενο άρθροΚαθαρά Δευτέρα: Χαρταετός στη γειτονιά μας – Τι επιτρέπεται και τι όχι