Δεν υπήρξε συνάντηση του δημάρχου Καβάλας κ. Μουριάδη με τον επικεφαλής της παράταξης Συμπαράταξης Πολιτών κ. Άρη Βέρρο για συνεργία των παρατάξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βέρρο “Προφανώς πρόκειται για μια τελευταία δήλωση του κ. Δημάρχου ότι θα συνεργασθεί με την κ. Τσανάκα, τον κ. Παππά, και τον κ. Βέρρο. Βέβαια εμείς άμεσα δηλώσαμε ότι καμία συνάντηση και καμία συζήτηση δεν έγινε με πρωτοβουλία είτε του Δημάρχου είτε δική μας. Η μία και μοναδική συνάντηση και συζήτηση που έγινε με τον κ. Δήμαρχο ήταν έναν χρόνο πριν, πριν την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου  όπου εκεί ο Δήμαρχος μας πρότεινε να συνδιοικήσουμε δίδοντας μας και μια θέση Αντιδημάρχου. Εμείς είπαμε την θέση μας, αυτή την θέση δηλαδή που προεκλογικά δημόσια είπαμε πολλές φορές, και μετά τις εκλογές όταν γνωρίζαμε ότι Δήμαρχος θα είναι ο κ. Μουριάδης και διοίκηση η παράταξή του, ότι δηλαδή η θέση μας παραμένει ότι εμείς θα συζητήσουμε, ίσως να συμφωνήσουμε και να συνεργαστούμε, όχι όμως να συνδιοικήσουμε αλλά σε προγραμματική βάση.

Από εκεί και μετά δεν υπήρξε καμία απάντηση από την πλευρά του κ. Δημάρχου και της παράταξης του και φτάσαμε μετά από έναν χρόνο να ακούσουμε τη δήλωση που έκανε ο κ. Μουριάδης”.

ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΜΑ

Ο ίδιος θύμισε ότι το τι θα κάνει η κάθε παράταξη είναι δικό της θέμα. “Εμείς εκ των προτέρων πριν τις εκλογές του Μαΐου και όταν έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχουν 8 συνδυασμοί είχαμε πει ότι σχεδόν βέβαιο είναι πως κανένας συνδυασμός δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία,  δηλαδή όποιος Δήμαρχος και να προκύψει δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Μάλιστα βάζαμε και το ενδεχόμενο και τελικά επιβεβαιωθήκαμε ότι ενδεχομένως η μείζον αντιπολίτευση να έχει και περισσότερους δημοτικούς συμβούλους όπως και έγινε μια και η κ. Τσανάκα έχει 12 δημοτικούς συμβούλους και ο κ. Μουριάδης μόνο 9. Εμείς είπαμε ότι επειδή θα συμμετέχουμε όλοι οι συνδυασμοί με εκπροσώπους άρα θα συμβεί αυτό και για αυτό από τότε λέγαμε ότι θα πρέπει πολύ έγκαιρα με πρωτοβουλία του όποιου Δημάρχου αλλά και του κ. Μουριάδη μετά τις εκλογές θα έπρεπε να παρθεί πρωτοβουλία για να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία, όχι απαραίτητα συνδιοίκηση. Διότι να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιος αποφασίζει μετά τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μετά την εκλογή της και αναλαμβάνοντας κυβερνητικό ρόλο, έφερε τις αλλαγές του κ. Θεωδορικάκου που ουσιαστικά άλλαξε άρδην τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ δίδοντας τη δυνατότητα σε Δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις που δεν είχαν απόλυτη πλειοψηφία σε Δ.Σ. να μπορούν να περάσουν τα θέματα και τις αρμοδιότητες τις πέρασε στις δύο δημοτικές επιτροπές όπου τους έδωσε τα θέματα και τη δυνατότητα -αντισυνταγματικές βέβαια όλες αυτές οι αλλαγές – να έχουν τη δυνατότητα της πλειοψηφίας. Επίσης αποφάσισε ότι όποιος συνδιοικήσει ουσιαστικά αποφασίζει να συνδιοικήσει με την παράταξη του Δημάρχου και απορροφάται στην πραγματικότητα από την παράταξη του Δημάρχου άρα παύει να υφίσταται οπότε και μιλάμε για απορρόφηση και μια ενιαία παράταξη. Αυτά τα λέω για να τα γνωρίζει ο κόσμος διότι τελικά οι αλλαγές δεν ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει και η τεράστια ευθύνη του ότι δεν υπάρχει σήμερα η σωστή λειτουργία και υπάρχουν και αυτές οι αποφάσεις και οι επιλογές των Δημάρχων που στην πλειοψηφία τους ανήκουν στη ΝΔ οφείλεται σε αυτές τις αλλαγές της κυβέρνησης που ουσιαστικά είναι και αντισυνταγματικές. Δεν το συζητάμε διότι δεν μπορεί οι πολίτες να αποφασίζουν ότι θα είναι κάποιος διοίκηση και δεν θα είναι απόλυτη πλειοψηφία οπότε δίδω και την εντολή στην αντιπολίτευση να μην κάνει μόνο στείρα ή μόνο μικροπολιτική αντιπολίτευση αλλά θα πρέπει να κάνει και προτάσεις για να μπορεί να συνεργάζεται. Άλλο αυτό και άλλο η συνδιοίκηση. Όλα αυτά τα κατήργησε η κυβέρνηση  και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Άρα ουσιαστικά ήθελαν και θέλουν ακόμη οι σημερινοί κυβερνώντες και πολλοί Δήμαρχοι, να είναι Δήμαρχοι και να κάνουν ό,τι θέλουν και αυτό που πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς ήρθε η νέα κυβέρνηση και τα ισοπέδωσε όλα”.

Προηγούμενο άρθροΠλήρης δικαίωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ)
Επόμενο άρθροΠως θα ανοίξουν τα σχολεία – Νέες οδηγίες