Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενέκρινε την ίδρυση Δικτύου Εθελοντών. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά αυτό το δίκτυο θα πραγματοποιεί διάφορες δράσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας πήρε την απόφαση να ιδρύσει δίκτυο εθελοντών. Η Καβάλα και ο Δήμος Καβάλας έχουν μεγάλο απόθεμα αλληλεγγύης, πολλοί Καβαλιώτες υλοποιούν τέτοιες δραστηριότητες και ομορφαίνουν τα κτήρια και περιοχές της πόλης. Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το Δίκτυο Εθελοντών που θα αποτελείται από ένα γραφείο εθελοντισμού όπως προβλέπει ο κανονισμός. Έχουμε αναθέσει ήδη καθήκοντα σε μία υπάλληλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας κι από το Μητρώο Εθελοντών. Η υπάλληλος θα καταχωρήσει όλους τους ενδιαφερόμενους, θα έχει στοιχεία επικοινωνίας και τομείς ενδιαφέροντος του καθενός, πάντα με σεβασμό στην τήρηση των προσωπικών δεδομένων. Μέσα από αυτό το μητρώο εθελοντών θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο οργανωμένα αυτό που γίνεται μέχρι σήμερα.

Αποφασίσαμε μεταξύ άλλων σε κάθε εθελοντική δραστηριότητα που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας, θα σχηματίζεται μια τριμελής συντονιστική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας όπου θα γίνεται η δράση, συν δύο άτομα από το Μητρώο Εθελοντών που θα επιλέγονται με την κατά τεκμήριο εμπειρία και συμμετοχή. Αυτοί θα το οργανώνουν κι εμείς θα έχουμε κάποιο ρόλο στα μετόπισθεν, σχετικά με τον εξοπλισμό και την προβολή. Προσδοκούμε έτσι να μπορέσουμε με αυτή την διάθεση που υπάρχει στους Καβαλιώτες να ομορφύνουμε τους χώρους, να την κάνουμε πιο έντονη και αποτελεσματική».

Προηγούμενο άρθροΣτη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου θα συμμετάσχει η Δημωφέλεια
Επόμενο άρθροΚΤΕΛ Έβρου: Αγώνας για την επιβίωση – «Υποφέρουμε» δηλώνει ο πρόεδρος Σ. Ντούμπας