Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων έχει αναλάβει εκστρατεία διάσωσης των καπναποθηκών. Ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Βύζικας υπογράμμισε ότι οι περισσότερες είναι υπό κατάρρευση.

“Το πρόβλημα είναι γνωστό και φυσικά δεν είμαι ο μοναδικός που ασχολείται με το θέμα. Μάλιστα είχα καταθέσει και δημόσια τι πρέπει να κάνει ο Δήμος, διότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Αν δει τις καπναποθήκες κανείς από ψηλά θα καταλάβει το πρόβλημα. Από κάτω όλα δείχνουν καλά αλλά πρέπει να δραστηριοποιηθούμε.

Μετά την κατάρρευση της σκεπής και την καταστροφή της καπναποθήκης της ΣΕΚΕ στην οδό Δαγκλή, παρά την εγράφη ενημέρωση μας, μια ακόμη καπναποθήκη κινδυνεύει με κατάρρευση. Ο λόγος για την μία εκ των δύο καπναποθηκών “Μαργαρίτη” στην πλατεία Μακέδου, πίσω από το Εργατικό Κέντρο” σχολίασε αρχικά.

Η ΣΚΕΠΗ

Όπως ανέφερε «Η σκεπή της “καπναποθήκης” έχει “ανοίξει” και φαίνεται να ολισθαίνει, η κατάρρευση είναι θέμα χρόνου, αν δεν γίνει κάτι για την σωτηρία του κτιρίου και μάλιστα χθες.

Παρόμοια ανησυχητική εικόνα παρουσιάζει και η σκεπή της καπναποθήκης “Πιαλόγλου” που βρίσκεται λίγο πιο πέρα, και στο κτίριο αυτό είναι εμφανή τα προβλήματα στην σκεπή του.

Κάτι πρέπει να γίνει για να διασωθούν και μάλιστα άμεσα.

Αν συνεχίσουμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε το πρόβλημα τότε το κέντρο της Καβάλας θα θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη. Τα δε τελευταία κτίρια μοναδικά μνημεία της βιομηχανικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής μας ιστορία της ΜΕΚΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ της Καβάλας μας θα καταρρέουν το ένα μετά το άλλο. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του προβλήματος και του κινδύνου που ελλοχεύει. Και για αυτό και έβγαλα τις φωτογραφίες για να μην πει κανείς ότι δεν ήξερε. Ας γίνει τώρα κάτι, μια παρέμβαση σε σκεπές και παράθυρα…. Πρέπει επιτέλους και οι ιδιοκτήτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη! Δεν μπορεί ο καθένας να γράφει την πόλη στα παλιά του τα παπούτσια γιατί δεν θέλει να διαθέσει λεφτά. Άλλο το δεν έχω και άλλο το δεν θέλω”.

ΠΟΛΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ

Μάλιστα εκτιμά ότι η πόλη φαίνεται εγκαταλελειμμένη. «Θα αναγκάσω κάποιους να κάνουν κάτι έστω και μηνύοντας. Θέλω επιτέλους κάποιοι να κινηθούν. Και το λέω ξεκάθαρα γιατί έχω αγανακτήσει πλέον. Με το καλό τίποτε δεν γίνεται. Δεν γίνεται όλα τα μνημεία να αφήνονται στην τύχη τους και απλά να πέφτουν. Και από την άλλη και η Πολιτεία πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει» τόνισε ενώ σημείωσε ότι σε επαφή με τους δικηγόρους του θα κάνει κάτι δραστικό πια. “Η ανακοίνωση δεν φέρνει πολλά. Πρέπει να πράξουμε κιόλας. Ειδάλλως μη δούμε κάποια φωτιά όπως στην Ξάνθη ή κομμάτια να πέφτουν στο έδαφος και προκαλούν ζημιές. Και αυτοί που έχουν τα κτήρια επειδή έχουν λεφτά ας διαθέσουν επιτέλους κάτι για να σωθούν αυτά τα μνημεία ” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθρο14ο Συνέδριο ΝΔ: Ολοκληρώνεται με ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΑπόστολος Βαγενάς: Στην τελική ευθεία η φετινή σχολική χρονιά, το κλείσιμο με τις εξετάσεις