OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εξαιτίας της αναχώρησής της σήμερα για την τουριστική έκθεση του Βερολίνου, η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα, επεδίωξε και συνάντησε χθες στην Ξανθη τον υπουργό εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Ένα από τα θέματα που του έθεσε έχει σχέση με τους συμβασιούχους της καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, που ως γνωστόν είναι απλήρωτοι δύο γεμάτους μήνες και ο Μάρτιος είναι ο τρίτος μήνας εργασίας που δεν πληρώνονται. Το πρόβλημα, αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι, δεν είναι πρόβλημα μόνο του Δήμου Καβάλας, γενικεύεται, απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα που η επίσκεψη του κ. Σκουρλέτη συνεχίζεται στην πόλη μας, θα επιδιώξουν συνάντηση μαζί του, οι συμβασιούχοι του Δήμου που είναι απλήρωτοι. Πρόκειται για 70 άνδρες και γυναίκες, που καλύπτουν ανάγκες πρώτης γραμμής της καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τον κ. Βερναρδάκη πρέπει να πληρωθούν, αλλά δεν πληρώνονται εξαιτίας της αντίθετης γνώμης των επιτρόπων. Μάλιστα χθες φημολογείται ότι έγινε στην Αθήνα συνάντηση της ίδιας υπηρεσίας, αφού το πρόβλημα εκκρεμεί και σε δήμους της Αττικής.

Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις όπου τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Όπως για παράδειγμα οι συμβασιούχοι του Δήμου Καλαμαριάς. Ο επίτροπος αρχικά ενέκρινε την πληρωμή τους. Η πληρωμή από το Δήμο έγινε και τώρα ο ελεγκτικός μηχανισμός ζητά οι συμβασιούχοι του Δήμου Καλαμαριάς να επιστρέψουν τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου, καθώς διαπιστώνεται ότι πληρώθηκαν από λάθος.

Εφόσον το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, όλων των δήμων της χώρας, αποκτά τέτοιες διαστάσεις, είναι μάλλον πιο εύκολο ν ΄ αντιμετωπισθεί, αλλά αυτό θα γίνει κεντρικά. Υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη – ήδη αναφέραμε τον κ. Βερναρδάκη – που καλούν το ελεγκτικό συνέδριο να εγκρίνει την πληρωμή αυτών των ανθρώπων. Κάτι πιο συγκεκριμένο, ξεκάθαρο, που θα λύσει το πρόβλημα, αναμένεται από μέρα σε μέρα. Πιθανώς αυτό για το οποίο όλοι εργάζονται, να γνωστοποιηθεί το αργότερα σήμερα το απόγευμα, στη διάρκεια της επίσκεψης στην Καβάλα, του Πάνου Σκουρλέτη.

Προηγούμενο άρθροΕσπερίδα για την ενημέρωση του χρόνου παιχνιδιού των παιδιών στην Καβάλα -Video
Επόμενο άρθροΔήμος Καβάλας | “Let’s do it Greece!”