Γέννησε χθες το βράδυ η νεαρή Συρία η οποία ήταν στις ημέρες της, στο Νοσοκομείο Καβάλας ένα υγιέστατο μωράκι.

 
Και στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης υπάρχουν αρκετές γυναίκες οι οποίες περιμένουν μέσα στο επόμενο διάστημα να γεννήσουν.

  
Κατα τα άλλα η κατάσταση στο Εκθεσιακό Κέντρο είναι δύσκολα διαχωρίσιμη, σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και του προέδρου της Κοινότητας Ν. Καρβάλης, Νίκου Γκίκα.

  Η δήμαρχος μας γνωστοποίησε ότι ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να οριστεί στην Καβάλα υπεύθυνος του κράτους, ο οποίος θα έχει και την συνολική ευθύνη διαχείρισης των προσφύγων που καταφθάνουν με τα πλοία. 
  Ήδη από το πρωί έχει μεταφερθεί στον προαύλιο χώρο η κινητή ιατρική μονάδα της Περιφέρειας και γιατροί εξετάζουν τους πρόσφυγες, κυρίως τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν κρυώσει. 

 
Δημοτικοί υπάλληλοι και εθελοντές από το χωριό και αλληλέγγυοι βοηθούν στην παρασκευή φαγητού, στο μοίρασμα της τροφής, στην παραλαβή και τον διαχωρισμό των ειδών που φέρνουν συνεχώς αναρίθμητοι πολίτες για τους πρόσφυγες. Μεταξύ αυτών και μέλη της δημοτικής παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών, με τον επικεφαλής Άρη Βέρρο, τα οποία, αφού προμηθεύτηκαν περίπου 400 κιλά φρούτα, τα χώρισαν σε σακούλες και τα μοίρασαν στους πρόσφυγες.  

 Στον χώρο βρίσκεται και αστυνομική δύναμη, η οποία αποτρέπει την έξοδο και την φυγή προσφύγων, οι οποίοι θέλουν να πάνε προς τα σύνορα, ακόμη και πεζή και με άρρωστα παιδιά, κι ας γνωρίζουν το πρόβλημα των κλειστών συνόρων. Επίσης, οι αστυνομικοί βρίσκονται σε ετοιμότητα προς αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των προσφύγων, λόγω της μεταξύ τους διαμάχης για το ποιος έχει προτεραιότητα να φύγει από τον τόπο φιλοξενίας.

  

Προηγούμενο άρθροΤο μεσημέρι 10 λεωφορεία με πρόσφυγες αναχωρούν απο το εκθεσιακό κέντρο
Επόμενο άρθροΑυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας