Δεν επηρεάστηκε η αγορά της Καβάλας από την χθεσινή Τσικνοπέμπτη. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι η κατάσταση στην αγορά δεν αλλάζει καθώς η ενέργεια τείνει να γίνει ένα δεύτερο ενοίκιο για τους καταστηματάρχες.

Συγκεκριμένα δήλωσε χθες το πρωί ότι «δεν διαφοροποιείται κάτι λόγω της ημέρας στην ένδυση και την υπόδηση ή γενικότερα στο κομμάτι των εκπτώσεων που διανύουμε τις τελευταίες μέρες. Η Τσικνοπέμπτη είναι μια μέρα που παραδοσιακά ο κόσμος καταναλώνει κυρίως τρόφιμα και ειδικά κρέας. Το καλό είναι ότι οι καιρικές συνθήκες ωφελούν για να μπορέσει να ψήσει ο κόσμος και να κυκλοφορήσει έξω».

ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «για μας αυτή η εποχή είναι ένας αργός θάνατος που επιδεινώθηκε και με τα τελευταία γεγονότα σε ό,τι έχει να κάνει με την ενέργεια. Σιγά- σιγά ξεκίνησε από το Νοέμβριο- Δεκέμβριο, όλες οι προσδοκίες εξανεμίστηκαν και φτάσαμε στο Φεβρουάριο να συζητάμε τις τελευταίες μέρες των εκπτώσεων αν η Τσικνοπέμπτη μπορεί να αλλάξει κάτι. Όχι. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει ως ότου αποκατασταθεί η κανονικότητα αλλά και οι τιμές στην ενέργεια που τείνει να γίνει ένα δεύτερο ενοίκιο για τους καταστηματάρχες. Νομίζω ότι όσες οικονομίες έκανε ο κόσμος τις ξοδεύει για να πληρώσει το ρεύμα που είναι απαραίτητο, δεν γίνεται διαφορετικά. Έτσι, κόβουν από τα άλλα προϊόντα, ειδικά αυτά της ένδυσης- υπόδησης που είναι, πια, προϊόντα πολυτελείας. Αυτό φαίνεται και στην εικόνα της αγοράς.

Μίλησα με ανθρώπους από την ΕΣΕΕ και με προέδρους άλλων Εμπορικών Συλλόγων κι ήταν σαν να λέγαμε τα ίδια πράγματα ταυτόχρονα. Συμβαίνουν παντού στην Ελλάδα κι όχι μόνο στην Καβάλα. Υπάρχει ανέχεια, στασιμότητα στο εμπορικό κομμάτι και υπάρχει και το θέμα της ενέργειας που ήρθε ως ένα κερασάκι στην τούρτα του θανάτου του εμποράκου που συντελείται εδώ και αρκετό καιρό».

Προηγούμενο άρθροEurovision 2022: Αποκλείστηκε η Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Επόμενο άρθροΔήμαρχος Νέστου και φορείς του Ν. Καβάλας συνάντησαν τον Γ.Γ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών