Παρά τις αυξημένες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή των Φιλίππων παρ` όλα αυτά οι καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε ομαλά. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο ευτυχώς τα νερά υποχώρησαν και οι αγρότες ξεκίνησαν της  παραγωγή τους.

Όπως τόνισε αρχικά  «Καταρχάς αγχωθήκαμε λίγο στην αρχή με τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις αλλά η γενική εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει κάποιοι ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι αγροτικές καλλιέργειες οδεύουν κανονικά και τα πράγματα είναι μια χαρά σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα.

Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις βρίσκονται στην  κορυφή τους, στο ζενίθ τους, οι αγρότες είναι τον περισσότερο χρόνο στα χωράφια, σπέρνουν, ρίχνουν λιπάσματα. Γενικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι μια και ο πρωτογενής τομέας είναι τόσο βασικός και ιδίως για την περιοχή μας είναι ζωτικής σημασίας, διασφαλίζει ένα μεγάλο εισόδημα γενικό και συνολικό και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και από άποψη παραγωγής αλλά και από άποψη τιμών.

Γιατί ο πρωτογενής τομέας είναι πια ένα χρηματιστήριο και εξαρτώνται πολλά πράγματα από το πώς θα κινηθούν οι τιμές παγκοσμίως. Είναι ένα υψηλό χρηματιστήριο και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά ώστε να αποκομίσουν οι αγρότες μας κέρδη που επιζητούν και τους αξίζουν».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο ίδιος σημείωσε στην συνέχεια ότι ο τουρισμός είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να μπει και να κερδηθεί, ιδιαίτερα για την περιοχή των Φιλίππων..   «Πρέπει όλοι να παλέψουμε και να βάλουμε το στοίχημα για την επόμενη 4ετία, για την επόμενη περίοδο της διοίκησης που θα προκύψει από τις εκλογές.

Πρέπει όλοι να βάλουμε κάθε κόπο και προσπάθεια ώστε αυτό το διαμάντι που έχουμε δίπλα μας, να το αξιοποιήσουμε επιτέλους προς όφελος των πολιτών.

Δυστυχώς μετά το 2016 και την ένταξη μας στην ΟΥΝΕΣΚΟ δεν υπήρξαν τα ανάλογα βήματα ώστε αυτό που προσδοκούσαμε και ζητούσαμε για την περιοχή μας, αυτό που ονειρευόμασταν δηλαδή να γίνει πράξη.

Δεν έγινε κανένα βήμα και αυτό που πρέπει να κάνουμε την επόμενη 5ετία είναι να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα όνειρα είναι πλευρά, υπάρχει ένας σχεδιασμός μάλιστα από την παράταξη ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ του Θόδωρου Μουριάδη στην οποία μετέχω και εγώ ώστε να μπουν τελικά τουριστικής σημασίας σημεία που υπάρχουν στην περιοχή και να αξιοποιηθούν σε ό,τι αφορά τις δομές που υπάρχουν και μετά σημείο σημείο να μπορέσουμε να κάνουμε μια πρακτορειακή πολιτική για να φέρουμε τον κόσμο μέσα στα χωριά ώστε να αξιοποιηθεί ένα ανεκμετάλλευτο υλικό της περιοχής μας.

Το έχουμε δίπλα μας, το βλέπουμε να πηγαινοέρχεται χωρίς να αφήνει κάτι στην περιοχή μας και αυτό είναι το μεγάλο κρίμα.

Η περιοχή μας είναι διαμάντι, έχει μεγάλη επισκεψημότητα, αλλά πρέπει αυτούς τους τουρίστες να τους βάλουμε μέσα στους οικισμούς για να αυξήσουμε το εισόδημα της περιοχής μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία 7ετία έφυγε πολύς παραγωγικός κόσμος από την περιοχή μας, έφυγαν άνθρωποι που σπούδασαν, πήγαν στο εξωτερικό. Ο μοναδικός τρόπος για να ανατρέψουμε την φυγή στο εξωτερικό είναι ο τουρισμός.

Υπάρχουν σημεία μέσα στις Κρηνιδες, που είναι αναξιοποίητοι. Το φρούριο, τα βραχογραφήματα, γεφύρια και άλλα πρέπει να αναδειχθούν, να ενταχθούν στον τουριστικό χάρτη ώστε να πάμε εμπρός. Και πρέπει όποιοι προκύψουν από τις εκλογές να ρίξουν την  προσοχή τους σε αυτό το θέμα» τόνισε καταλυτικά.

Εφημεριδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΤουρκική μονταζιέρα στον Έβρο: Σενάριο “θερμού επεισοδίου” με ψαράδες και Έλληνες στρατιωτικούς
Επόμενο άρθροΠροβλήματα στις σχέσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο διαπιστώνει ο Ξενοφών Κροκίδης