Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά για το 2016 το διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακής εταιρείας Καβάλας.Παρών ο πρόεδρος και Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας κύριος Μιχάλης Σκορδάς όπως επίσης και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος που είναι μέλος. 

Συζητήθηκε καταρχάς η παραίτηση του κύριου Νίκου Καμπέρη όπου στη θέση του τοποθετήθηκε ο Γιώργος Καραγκιοζόπουλος από το Παγγαίο.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν το πρόγραμμα leader όπως επίσης και υλοποίηση του προγράμματος ΤΟΠΣΑ καθώς και για την υλοποίηση δύο προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ.

Στη συζήτηση που έγινε για το κλείσιμο του έτους 2015 ο κύριος Μιχάλης Σκόρδας είπε ότι ήταν μια θετική χρονιά αλλα θα μπορούςε να ήταν και καλύτερα.

Τα πνεύματα ανέβηκαν όταν το λόγο πήρε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος έχει παράπονα διότι τρία έργα του Δήμου Νέστου ενώ υπήρχαν υποσχέσεις από την αναπτυξιακή Καβάλας ότι θα υλοποιηθούν τελικά δεν υλοποιήθηκαν.

Δεν είμαι ευχαριστημένος είπε ο κύριος Τσομπανόπουλος.

Η αναπτυξιακή Καβάλας δεν βοήθησε το Δήμου Νέστου.Σκέφτομαι να αποχωρήσω.

Στην Κεραμωτή υπάρχουν ιδιώτης που θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα.

Ο κύριος Αναστασιάδης απάντησε στον δήμαρχο Νέστου λέγοντας ότι ευθύνες έχει η προηγούμενη διοίκηση την οποία θα καλέσουμε και σε συζήτηση.

Το λόγο πήρε και ο κύριος Μιχάλης Σκορδάς οποίος είπε ότι τα προγράμματα δεν εκτελέστηκαν διότι την έγκριση από την Αθήνα την πήραμε αρχές Νοεμβρίου και ήταν αδύνατον μέσα σε λίγες ημέρες να προχωρήσουν σε μία πρώτη φάση υλοποίησης τα έργα.

Ο κύριος Φίλιππος Αναστασιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι “βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο”.
Η διοίκηση μας ανέλαβε πριν ένα χρόνο, είχαμε να τα capital control που δημιόυργηςαν πολλά προβλήματα.Πρέπει να οργανωθούμε τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια ΑΜ-Θ για τα κουνούπια: Ξεκινάμε νωρίς, ζητάμε την ενεργοποίηση και των πολιτών
Επόμενο άρθροΓΕΩΤΕ.Ε ΑΜ: Κάλεσμα των μελών για την συμμετοχή στην αυριανή απεργία και τις κινητοποιήσεις