Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και ο γενικό πρόξενος και μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Χιλής στην Αθήνα κ. Martin Donoso θα εγκαινιάσουν αύριο το απόγευμα στις 19.30, στη νέα πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας, την έκθεση φωτογραφίας των Χιλιανών και Ελλήνων φωτογράφων που διοργανώνεται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος «Hellenic Modern Culture – Kavala 2016». 

Η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Χιλής στην Ελλάδα ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωσή της έχει η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.).

 

Η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι τον Μάιο του 2016, τις ώρες λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας.

 

Το πρόγραμμα «Hellenic Modern Culture 2013 -2015

 

Η σχεδίαση του προγράμματος, παρουσιάσθηκε από τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ε. Σπύρο Ιατρόπουλο στο Διοικητικό Συμβούλιο και έγινε ομόφωνα δεκτό. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επαφές με διάφορους πολιτιστικούς φορείς για φωτογραφήσεις χώρων και δράσεων σημαντικών πολιτιστικών φορέων της σύγχρονης Ελλάδας, στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού, για να δημιουργηθεί το φωτογραφικό υλικό από τα μέλη της Ε.Φ.Ε. για εκθέσεις που θα παρουσιαζόταν στο εξωτερικό.

 

Παράλληλα για το σκοπό του προγράμματος προσκλήθηκαν όλοι όσοι ενδιαφέρονταν για τον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό και δεν ήταν μέλη της Ε.Φ.Ε. με σκοπό να τον αποτυπώσουν φωτογραφικά και να συμμετάσχουν στους τρεις φωτογραφικούς διαγωνισμούς που θα διοργανώνονταν, για να δημιουργηθούν οι εκθέσεις που θα περιόδευαν στο εξωτερικό.

 

Στόχος αυτών των εκθέσεων ήταν να αναδεχθεί η παραγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στις κλασσικές και σύγχρονες τέχνες, δράσεις σωματείων και ομάδων που προσφέρουν στην κοινωνία, έργα νέων καλλιτεχνών με σύγχρονο τρόπο παρουσίασης αλλά και τα σύγχρονα επιτεύγματα του ελληνισμού όπως εγκαταστάσεις, υποδομές, νέα μουσεία κ.λ.π. Επίσης, να αναδείξουν τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, για ν’ αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας που παραπέμπει μόνο σε τουριστικό προορισμό και τα τελευταία έτη βρίσκεται σε μόνιμη οικονομική κρίση.

Προηγούμενο άρθροΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων
Επόμενο άρθροΕγκαινιάστηκε ο 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός επί της οδού Εκάβης στη Καβάλα