Την Δευτέρα θα επιστρέψουν οι μαθητές στα Λύκεια της Καβάλας για δια ζώσης εκπαίδευση. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Σωτήρης Τότης σημείωσε ότι είναι σε απόλυτη ετοιμότητα.

Ο κ. Τόττης σημείωσε αρχικά ότι “Ξεκινάμε και αυτός ήταν ένας διακαής πόθος μας. Θέλουμε τη δια ζώσης διδασκαλία. Εκείνο που πρέπει να τονισθεί είναι ότι πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να υπάρξει ασφαλής επιστροφή στο σχολείο και για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Από εκεί και μετά ελπίζω με τη βοήθεια του Θεού να πάμε καλά. Εμείς θέλουμε και το λέγαμε από την αρχή της χρονιάς να υπάρχουν λιγότερα παιδιά μέσα στις τάξεις.

Θέλουμε περισσότερες καθαρίστριες που θα καθαρίζουν συνέχεια τους χώρους, θέλουμε απολυμαντικά στα σχολεία. Τώρα ήρθαν τα τεστ τα οποία θα πρέπει να κάνουμε ανά εβδομάδα. Πιστεύω πως αυτό είναι ένα καλό μέτρο αφού θα συμβάλλει στην ασφάλεια μας.

Επίσης προγραμματίσθηκε να μπορούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σε πρώτη φάση να μπουν σε λίστες για να εμβολιασθούν από τα αδιάθετα εμβόλια.

Εμείς βέβαια ζητάμε όλοι οι εκπαιδευτικοί να μπουν σε προτεραιότητα, όπως άλλωστε οι υγειονομικοί και οι ένστολοι και έτσι όλος ο κλάδος μας να εμβολιασθεί για να πετύχουμε την ανοσία.

Δεν θέλουμε να έχουμε άλλα φαινόμενα ανοίγματος κλεισίματος γιατί αυτό δεν είναι καλό για την σχολική χρονιά».

ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Από όσο γνωρίζω από το Διευθυντή Εκπαίδευσης πάνω από 700 άτομα μπήκαν στις λίστες για εμβολιασμό.

Αν υπολογίσουμε σε αυτές τις λίστες και τους καθηγητές των Ειδικών Σχολείων και αυτούς που είναι πάνω από 60 ετών νομίζω ότι είμαστε σε καλό νούμερο.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ έκανε λόγο για 45% ποσοστό οπότε πανελλαδικά πάμε πάνω από το 50%.

Οι μόνιμοι είναι 990 καθηγητές και μαζί με τους αναπληρωτές πάμε στους 1200 εκπαιδευτικούς οπότε υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Ήδη κάλεσαν άτομα στην Θάσο και τώρα άκουσα και 2 καθηγητές στην Καβάλα και στο σχολείο μου να πάνε να εμβολιαστούν».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΠροσθήκη διώροφου κτηρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ποδοχωρίου
Επόμενο άρθροΕποικοδομητική χαρακτήρισε την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου ο Κοσμήτορας του ΔΙΠΑΕ Θανάσης Μητρόπουλος