%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85-1-800x445

Ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση στη Θάσο όπου αναμένεται το Σαββατοκύριακο μεγάλο ρεύμα Τούρκων τουριστών λόγω του τέλους του Ραμαζανιού. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι η τουριστική κίνηση κυμαίνεται στα υψηλά επίπεδα που ήταν και πέρυσι.

Σχολιάζοντας το τουριστικό «ρεύμα» στο νησί είπε ότι «πάει πολύ καλά, είναι το αναμενόμενο. Έτσι κι αλλιώς τώρα περιμένουμε να κλείσουν τα σχολεία στη Ρουμανία, να αρχίσουν οι γιορτές των Τούρκων. Είναι η εποχή που θα γεμίσουμε. Μέχρι τώρα πηγαίνουμε σύμφωνα με το αναμενόμενο των τουριστών που έρχονται από τη δυτική Ευρώπη, το οποίο είναι το ίδιο καλό όσο και πέρυσι».

Για το μεγάλο τουριστικό «ρεύμα» που αναμένεται από την Τουρκία διότι τελειώνει το Ραμαζάνι σχολίασε ότι «αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένουμε να υπάρχει αρκετά μεγάλο τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία λόγω της εορτής τους, αλλά και από τη Ρουμανία λόγω του ότι κλείνουν τα σχολεία και περισσότεροι οικογενειάρχες θα μπορέσουν να έρθουν με τα παιδιά τους στη χώρα μας».

Για τη Ρωσία είπε ότι «δεν είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της τουριστικής πίτας της Θάσου και ως εκ τούτου δεν επηρεάζει σημαντικά την κίνηση στο νησί μας. Βλέπουμε ότι είναι λίγο στριμωγμένα τα πράγματα από τη Ρωσία. Άλλωστε έχουν μειωθεί και οι θέσεις από την αεροπορική εταιρεία που έρχεται εκεί. Δηλαδή η πτήση από την Αγία Πετρούπολη δεν γίνεται, έρχονται μόνο από τη Μόσχα και το Μινσκ. Υπάρχει ένας μικρός περιορισμός».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ»

Για το αν έχουν παρατηρηθεί αλλαγές σε σχέση με τις χώρες προέλευσης τουριστών στη Θάσο, είπε ότι «αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Υπάρχουν κάποιες ψιλοδιαφορές. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι η πολωνική αγορά ανεβαίνει συνεχώς. Η γερμανική αγορά επηρεάζεται πάρα πολύ από τον ανταγωνισμό λόγω της Τουρκίας που είναι πάρα πολύ φθηνή. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αυτό γίνεται κάθε χρονιά».

Με το ότι ανεβαίνει τόσο πολύ στην Τουρκία ο τουρισμός, με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό και εμείς μπορούμε σαν Ελλάδα να βελτιώνουμε τα μεγέθη μας ή να τα διατηρούμε στα ίδια επίπεδα με την πολύ καλή περσινή σεζόν, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορούμε να διατηρήσουμε την κατάσταση στα περσινά επίπεδα που ήταν πολύ καλά και ευελπιστούμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Άλλωστε μερικές φορές αισθανόμαστε ότι πάμε καλά ή όχι ανάλογα με τις προσδοκίες που έχουμε. Για φέτος δημιουργήσαμε πάρα πολύ μεγάλες προσδοκίες. Δεν μπορούμε να ανεβαίνουμε 10% κάθε χρόνο, αυτό είναι υπερβολή».

Προηγούμενο άρθροΤην διαχείριση του Βιοτεχνικού Πάρκου θα αναλάβει το Επιμελητήριο Καβάλας μετά από συμφωνία που επήλθε με την Περιφέρεια ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΜακεδονία: Συλλαλητήριο στις Πρέσπες την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας